Karlskrona

De la Wikitravel
Versiunea din 12 martie 2006 16:31, autor: Vlad (Discuție | contribuții) ({{ciot}})
Salt la: navigare, căutare
Karlskrona

Default Banner.jpg

Karlskrona este un oraş în Suedia.

Este principalul oras din regiunea Blekinge, o zona care in decursul timpului a apartinut de Danemarca. Orasul a fost fondat in 1680 de catre regele Karl al XI-lea, in acest moment intinzandu-se pe 33 de insule. Este pe lista patrimoniului Unesco din 1998 in special datorita santierului naval.

Oras port in sudul Suediei a avut de-a lungul timpului o importanta strategica in dominarea Marii Baltice. A fost infintat in special datorita faptului ca, in plina concurenta cu Danemarca, Suedia nu putea folosi flota sa decat dupa o intarziere de catva luni in urma Danemarcei. Stockholm, capitala Suediei fiind situata mai in nord decat Copenhaga capitala Danemarcei.

Orasul de azi este in plina expansiune economica, in anul 2004 fiind orasul cu cea mai mare crestere economica din Suedia. Aceasta se datoreaza in special lansarii conceptului de TELECOM City in colaborare cu Institul Tehnic Blekinge ce isi are sediul in Karlskrona. IProiectul comun a reusit atragerea unor investitori importanti precum Vodaphone si Erricson.


Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!