Karlskrona

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Karlskrona

Default Banner.jpg

Karlskrona este un oraş în Suedia.

Este principalul oraş din regiunea Blekinge, o zonă care în decursul timpului a aparţinut de Danemarca. Oraşul a fost fondat în 1680 de către regele Karl al XI-lea, în acest moment întinzându-se pe 33 de insule. Este pe lista patrimoniului UNESCO din 1998 în special datorită şantierului naval.

Oraş port în sudul Suediei a avut de-a lungul timpului o importanţă strategică în dominarea Mării Baltice. A fost înfiinţat în special datorită faptului că, în plină concurenţă cu Danemarca, Suedia nu putea folosi flota sa decât după o întârziere de câteva luni în urma Danemarcei. Stockholm, capitala Suediei fiind situată mai înspre nord decât Copenhaga, capitala Danemarcei.

Oraşul de azi este în plină expansiune economică, în anul 2004 fiind oraşul cu cea mai mare creştere economică din Suedia. Aceasta se datorează în special lansării conceptului de TELECOM City în colaborare cu Institutul Tehnic Blekinge ce îşi are sediul în Karlskrona. IProiectul comun a reuşit atragerea unor investitori importanţi precum Vodafone şi Ericsson.


Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!