Hong Kong: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Hong Kong

Default Banner.jpg

 
(Nu s-au afișat 21 de versiuni intermediare efectuate de alți 11 utilizatori)
Linia 1: Linia 1:
 +
'''Hong Kong''' este o zonă specială administrativă (dependentă) [[China|Chinei]] şi unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a [[Asia|Asiei]].
 +
 
==Introducere==
 
==Introducere==
'''Hong Kong''' este o zonă specială administrativă în sudul [[China|Chinei]] şi unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a [[Asia|Asiei]].
 
  
Hong Kong este o metropola infloritoare,curata si frumoasa ce poate fi vizitata in tot cursul anului, avand un climat bland in perioada Septembrie-Februarie si temperaturi mai ridicate in perioada Mai-Septembrie.
+
Hong Kong este o metropolă înfloritoare, curată şi frumoasă ce poate fi vizitată în tot cursul anului, având un climat blând în perioada septembrie-februarie şi temperaturi mai ridicate în perioada mai-septembrie.
Este un oras compact, astfel incat turistii nu sunt niciodata prea departe de magazine sau principalele puncte de atractie.
+
Este un oraş compact, astfel încât turiştii nu sunt niciodată prea departe de magazine sau principalele puncte de atracţie.
Turistii din majoritatea tarilor pot intra fara viza pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (in functie de nationalitate).
+
Turiştii din majoritatea ţărilor pot intra fără viză pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (în funcţie de naţionalitate).
Comunicarea nu este o problema, limba engleza fiind raspandita.
+
Comunicarea nu este o problemă, limba engleză fiind răspândită.
  
*Hong Kong este compus in mare din Insula Hong Kong, Kowloon si Noile Teritorii.
+
*Hong Kong este compus în mare din Insula Hong Kong, Kowloon şi Noile Teritorii.
  
 
==Transport==
 
==Transport==
*Transportul se face cu autobuzul,feribotul sau trenul. Sunt acoperite zone extinse ale orasului iar semnele sunt atat in chineza cat si in engleza.
+
*Transportul se face cu autobuzul, feribotul sau trenul. Sunt acoperite zone extinse ale oraşului, iar semnele sunt atât în chineză, cât şi în engleză.
  
*Hong Kong-ul ofera servicii pentru orice buzunar dar ca o masura de siguranta, verificati toate aranjamntele si confirmati-va toate rezervarile inainte de a urca in avion.
+
*Hong Kong-ul oferă servicii pentru orice buzunar, dar, ca o măsură de siguranţă, verificaţi toate aranjamentele şi confirmaţi-toate rezervările înainte de a urca în avion.
  
 
==Cazare==
 
==Cazare==
*Calatorii tineri (studentii) ce calatoresc cu un buget mic pot sta la una din cele 7 pensiuni ale Hong Kong Youth Hostel Association. Acestea sunt aflate in zone relativ izolate dar sunt perfecte pentru persoanele amatoare de drumetii (mai exista si parcuri acvatice).
+
*Călătorii tineri (studenţii) ce călătoresc cu un buget mic pot sta la una dintre cele 7 pensiuni ale Hong Kong Youth Hostel Association. Acestea sunt aflate în zone relativ izolate, dar sunt perfecte pentru persoanele amatoare de drumeţii (mai există şi parcuri acvatice).
 +
 
 +
*Majoritatea hotelurilor au acces la internet, dar puteţi merge şi la cafenele sau chiar la bibliotecile publice din oraş, unde accesul este gratuit.
 +
 
 +
==Mâncare==
 +
*Este de recomandat să faceţi rezervări dacă doriţi să mâncaţi la restaurant, acestea fiind de obicei pline. Bacşisul este lăsat la discreţia clientului, dar în mod normal se lasă 10% din valoarea consumaţiei.
 +
Într-un restaurant chinez, înainte de a comanda, ospătarul aduce gustări, ceai şi condimente (ce vor fi trecute pe nota de plată).
 +
*Inainte de a cumpăra ceva este de preferat să mergeţi la mai multe magazine şi să comparaţi preţurile. Majoritatea magazinelor mici nu au etichete cu preţuri pe produse, oferind posibilitatea de a negocia.
  
*Majoritatea hotelurilor au acces la internet dar puteti merge si la cafenele sau chiar la bibliotecile publice din oras, unde accesul este gratuit.
 
==Mancare==
 
*Este de recomandat sa faceti rezervari daca doriti sa mancati la restaurant, acestea fiind de obicei pline. Bacsisul este lasat la discretia clientului dar se in mod normal se lasa 10% din valoarea consumatiei.
 
Intr-un restaurant chinez, inainte de a comanda ospatarul aduce gustari,ceai si condimente (ce vor fi trecute pe nota de plata).
 
*Inainte de a cumpara ceva este de preferat sa mergeti la mai multe magazine si sa comparati preturile. Majoritatea magazinelor mici nu au etichete cu preturi pe produse, oferind posibilitatea de a negocia.
 
 
== ==
 
== ==
*In afara de alcool si tutun, preturile bunurilor de pe piata chineza nu contin TVA (spre deliciul amatorilor de cumparaturi).
+
*In afară de alcool şi tutun, preţurile bunurilor de pe piaţa chineză nu conţin TVA (spre deliciul amatorilor de cumpărături).
  
Cu toate schimbarile suferite in ultimii ani, este usor (chiar si pentru locuitori) sa uite ca majoritatea  Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgarie norii, trei sferturi din acest oras fiind de fapt teren rural.
+
Cu toate schimbările suferite în ultimii ani, este uşor (chiar şi pentru locuitori) uite majoritatea  Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgârie-norii, trei sferturi din acest oraş fiind de fapt teren rural.
 
   
 
   
Zonele rurale ne transporta in vremea Chinei stravechi, cu temple si altare, sate de pescari si mici ferme de legume.
+
Zonele rurale ne transportă în vremea Chinei străvechi, cu temple şi altare, sate de pescari şi mici ferme de legume.
 
 
Indiferent daca doresti sa vizitezi un oras modern si haotic sau unul traditional si armonios, ambele pot fi gasite in marea metropola numita Hong Kong.
 
 
 
 
 
  
 +
Indiferent dacă doreşti să vizitezi un oraş modern şi haotic sau unul tradiţional şi armonios, ambele pot fi găsite în marea metropolă numită Hong Kong.
  
  
Linia 39: Linia 39:
  
  
 +
[[WikiPedia:Hong Kong]]
  
  
Linia 47: Linia 48:
 
[[en:Hong Kong]]
 
[[en:Hong Kong]]
 
[[eo:Honkongo]]
 
[[eo:Honkongo]]
 +
[[fi:Hongkong]]
 
[[fr:Hong Kong]]
 
[[fr:Hong Kong]]
 +
[[he:הונג קונג]]
 
[[it:Hong Kong]]
 
[[it:Hong Kong]]
 
[[ja:香港]]
 
[[ja:香港]]
 
[[nl:Hong Kong]]
 
[[nl:Hong Kong]]
 
+
[[pt:Hong Kong]]
[[WikiPedia:Hong Kong]]
+
[[ru:Гонконг]]
 +
[[sv:Hong Kong]]
 +
[[zh:香港]]
 +
[[wts:Category:Hong Kong]]

Versiunea curentă din 5 decembrie 2011 16:28

Hong Kong este o zonă specială administrativă (dependentă) Chinei şi unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a Asiei.

Introducere[modificare]

Hong Kong este o metropolă înfloritoare, curată şi frumoasă ce poate fi vizitată în tot cursul anului, având un climat blând în perioada septembrie-februarie şi temperaturi mai ridicate în perioada mai-septembrie. Este un oraş compact, astfel încât turiştii nu sunt niciodată prea departe de magazine sau principalele puncte de atracţie. Turiştii din majoritatea ţărilor pot intra fără viză pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (în funcţie de naţionalitate). Comunicarea nu este o problemă, limba engleză fiind răspândită.

  • Hong Kong este compus în mare din Insula Hong Kong, Kowloon şi Noile Teritorii.

Transport[modificare]

  • Transportul se face cu autobuzul, feribotul sau trenul. Sunt acoperite zone extinse ale oraşului, iar semnele sunt atât în chineză, cât şi în engleză.
  • Hong Kong-ul oferă servicii pentru orice buzunar, dar, ca o măsură de siguranţă, verificaţi toate aranjamentele şi confirmaţi-vă toate rezervările înainte de a urca în avion.

Cazare[modificare]

  • Călătorii tineri (studenţii) ce călătoresc cu un buget mic pot sta la una dintre cele 7 pensiuni ale Hong Kong Youth Hostel Association. Acestea sunt aflate în zone relativ izolate, dar sunt perfecte pentru persoanele amatoare de drumeţii (mai există şi parcuri acvatice).
  • Majoritatea hotelurilor au acces la internet, dar puteţi merge şi la cafenele sau chiar la bibliotecile publice din oraş, unde accesul este gratuit.

Mâncare[modificare]

  • Este de recomandat să faceţi rezervări dacă doriţi să mâncaţi la restaurant, acestea fiind de obicei pline. Bacşisul este lăsat la discreţia clientului, dar în mod normal se lasă 10% din valoarea consumaţiei.

Într-un restaurant chinez, înainte de a comanda, ospătarul aduce gustări, ceai şi condimente (ce vor fi trecute pe nota de plată).

  • Inainte de a cumpăra ceva este de preferat să mergeţi la mai multe magazine şi să comparaţi preţurile. Majoritatea magazinelor mici nu au etichete cu preţuri pe produse, oferind posibilitatea de a negocia.

[modificare]

  • In afară de alcool şi tutun, preţurile bunurilor de pe piaţa chineză nu conţin TVA (spre deliciul amatorilor de cumpărături).

Cu toate schimbările suferite în ultimii ani, este uşor (chiar şi pentru locuitori) să uite că majoritatea Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgârie-norii, trei sferturi din acest oraş fiind de fapt teren rural.

Zonele rurale ne transportă în vremea Chinei străvechi, cu temple şi altare, sate de pescari şi mici ferme de legume.

Indiferent dacă doreşti să vizitezi un oraş modern şi haotic sau unul tradiţional şi armonios, ambele pot fi găsite în marea metropolă numită Hong Kong.Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!