Granada

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Granada

Default Banner.jpg

Granada este un oraş mediu în Spania, situat în regiunea Andalusia. Deşi este o localitate destul de mică, este vizitată de mulţi turişti din cauza Alhambrei, fortăreaţă murilor din Evul Mediu care este una din minuniile lumii. Bogată în istorie şi cultură, aşezarea constituie o oprire în oricare tur al Spaniei.

Granada poate fi vizitată în orice anotimp, totuşi în iunie este mai interesant, decât Cordoba sau Sevilla, şi cu atât mai savuroasă. Primăvara şi toamna sunt şi ele momente excelente de vizitare.

De văzut

  • Alhambra, în apropierea Granadei. Alhambra a fost palat, citadelă şi frotăreaţă, rezidenţă a sultanilor Nazaríes şi a înalţilor funcţionari, servitori de curte şi soldaţi de elită (secolele XIII- XIV). În prezent, este un monument în care se disting patru zone: Palatele, zona militară sau Alcazaba, cetatea Medina şi propietatea agrară a lui Generalife, toate înconjurate de păduri, grădini şi livezi. http://www.alhambradegranada.org/
  • Cartierul arab

De făcut

De mâncat

Multe restaurante şi baruri se află la ieşirea din piaţă, la finalul căii 'chino' cu vedere asupra Alhambrei.

  • Pizzería Altamura, Andaluces, 2 18014, tel. +34 958 272 908. Propietarul lui, D. Adriano Forghieri, a venit aici cu o traiectorie extinsă în lumea gastronomiei, a iniţiat un nou stil de restaurare a oraşului şi a ridicat cetatea în văzul lumii prin stabilirea sa.
  • Las Tinajas, Martínez Campos, 17 18002, tel. +34 958 254 393. Au colaborat lent în promovarea turistică a oraşului, tocmai datorită activităţiilor de mare prestigiu ce au loc aici şi repercursiunile în atmosferele turistice.

Hoteluri

Legături externe