Christchurch

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Christchurch

Default Banner.jpg

800px-ChristchurchSquareNewZealand.jpg

Christchurch [1] este cel mai mare oraş al Insulei de Sud al Noii Zeelande, având în anul 2006 peste 350 de mii de locuitori. Este unul dintre principalele puncte de unde se poate porni în vizitarea Insulei de Sud. Este situat la marginea Estică a platoului Canterbury.

De înţeles

Oraşul a fost stabilit în 1850 de către colonişti de origine engleză.

Transport

Transport aerian

Aeroportul Internaţional Christchurch este un important nod aerian, atât pentru transportul aerian intern cât şi pentru cel internaţional. Legături frecvente către acest oraş găseşti dinspre:

Australia din oraşele:

  • Pert, Brisbane, etc.

Asia

  • Japonia
  • Hong Kong
  • Singapore

Transportul maritim

Transport rutier

Oraşul spre deosebire de cele de tip European cu dezvoltare mixtă, adică pe verticală şi orizontală, are o dezvoltare predominant orizontală cu excepţia câtorva clădiri centrale. Din acest motiv, trebuie să ai în minte că nu poţi supravieţui pe lungă durată, în bune condiţii fără o maşină, care ori o închiriezi ori cumperi una japoneză (ieftine şi ofertă vastă) la mâna a doua. O rezolvare este transportul în comun, relativ bine dezvoltat, dar cu o extrem de slabă frecvenţă în zonele marginale şi în cele industriale.

Transport feroviar

Pârtii de ski

Din oraşul Christchurch ai access la câteva pârtii de ski din apropiere. Rainbow, Mt Lyford, Hanmer Springs, Temple Basin, Craigieburn, Broken River, Mt Cheesman, Porters, Mt Olympus, Mt Hutt, Fox Peak, Round Hill, Treble Cone, Cardrona, Snow Park, Snow Farm, Coronet Peak, The Remarkables, Queenstown