Braşov/Poiana Braşov

De la Wikitravel
Braşov : Poiana Braşov
Versiunea din 8 aprilie 2007 12:03, autor: Texugo (Discuție | contribuții) (Poiana Braşov a fost mutată la Braşov/Poiana Braşov: cartier)
Salt la: navigare, căutare
Braşov/Poiana Braşov

Default Banner.jpg

Fondată în 1895, Poiana Braşov (Schullerau în germană) a început prin a fi o zonă turistică pentru oraşul Braşov. Prima construcţie începută aici a fost în anul 1904. În 1906, Poiana Braşov a devenit staţiune turistică de ski şi doar trei ani mai târziu a avut loc prima Competiţie de Ski din România. În anul 1951, Poiana Braşov a găzduit Jocurile Internaţionale de Iarnă studenţeşti. În prezent, staţiunea arată mai degrabă ca un oraş decât ca o staţiune de ski deţinând hoteluri luxoase, apartamente de lux şi restaurante clasice.

De înţeles

Clima

Cunoscută ca o staţiune climaterică permanentă şi de sporturi de iarnă, Poiana Braşov se lasă a fi descoperită de vizitator ca o oază de linişte care îl face să se detaşeze rapid de mediul citadin.

Vara, turistul învăţat cu muntele, poate să facă drumeţii montane în masivul Postăvarul şi împrejurimi, descoperind numeroasele trasee marcate, dar poate să surprindă şi adevarăta natură, intrând pe potecile umblate numai de sălbăticiuni.

Iarna îi stau la dispoziţie turistului, pârtiile de ski de diferite grade de dificultate destinate atât începătorilor cât şi avansaţilor în arta ski-ului. Transportul pe munte este asigurat cu mijloace mecanice pe cablu.

Localizare

Întinzându-se pe un platou la baza muntelui Postăvarul care face parte din lanţul Carpaţilor Meridionali, staţiunea Poiana Braşov, denumită şi Poiana Soarelui, este un model de frumuseţe.

Aflată la numai 12 Km de oraşul medieval Braşov şi la peste 1020 m altitudine, Poiana Braşov este o oază de linişte pentru toate categoriile de turişti în toate anotimpurile.

Poiana Braşov este înconjurata de 4 mari masive muntoase:

  • Postăvarul (altitudine maximă 1.799m)
  • Piatra Craiului (altitudine maximă 2.238m)
  • Bucegi (altitudine maximă 2.505m)
  • Piatra Mare (altitudine maximă 1.848m)

Intră

Cu avionul

Cu vaporul

Cu trenul

Cu autobuzul

Cu maşina

Ajuns acolo

De văzut

De făcut

De învăţat

De lucrat

Bani şi cumpărături

De mâncat

Buget redus

Buget mediu

De lux

De băut

De ieşit

De dormit

Buget redus

Buget mediu

De lux

De comunicat

Rămâi în siguranţă

Viaţa de zi cu zi

Vezi şi