Braşov/Poiana Braşov

De la Wikitravel
Braşov : Poiana Braşov
Versiunea din 30 decembrie 2005 11:42, autor: Messager (Discuție | contribuții) (Sport)
Salt la: navigare, căutare
Braşov/Poiana Braşov

Default Banner.jpg

Fondată în 1895, Poiana Braşov (Schullerau în germană) a început prin a fi o zonă turistică pentru oraşul Braşov. Prima construcţie începută aici a fost în anul 1904. În 1906, Poiana Braşov a devenit staţiune turistică de ski şi doar trei ani mai târziu a avut loc prima Competiţie de Ski din România. În anul 1951, Poiana Braşov a găzduit Jocurile Internaţionale de Iarnă studenţeşti. În prezent, staţiunea arată mai degrabă ca un oraş decât ca o staţiune de ski deţinând hoteluri luxoase, apartamente de lux şi restaurante clasice.

Scurt Istoric

Fondată în 1895, Poiana Braşov a început prin a fi o zonă turistică pentru orasul Braşov. Prima construcţie începută aici a fost în anul 1904. În 1906, Poiana Braşov a devenit staţiune turistică de ski şi doar trei ani mai târziu a avut loc prima Competiţie de Ski din România. În anul 1951, Poiana Braşov a găzduit Jocurile Internaţionale de Iarnă studenţeşti.

În prezent, staţiunea se află într-o continuă transformare. Pe zi ce trece, apar tot mai multe locaţii noi, crescând gradul de confort şi satisfacţie al turistilor ce aleg să-şi petreacă vacanţele în staţiune.