Bolivia: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Bolivia

Default Banner.jpg

(Destinaţii)
m (rv -> se referea la La Paz în particular şi nu la Bolivia în general)
Linia 15: Linia 15:
 
[[en:Bolivia]]
 
[[en:Bolivia]]
 
[[fr:Bolivie]]
 
[[fr:Bolivie]]
NIci nu-mi vine sa cred ca exista un portal in limba romana care are nevoie de articole despre America de Sud.In vara anului 2005 am fost intr-o calatorie de 6 saptamani pe cont propriu in Peru si Bolia.Primul oras vazut in Bolivia a fost La Paz nu departe de granita cu Peru.Noi am intrat in Bolivia venind dinspre Puno,oras Peruan de la marginea lacului Titicaca.Drumul cu autobuzul de la Puno la la PAz a fost pur si simplu fantastic.In marea lui majoritatea drumul se intinde pe tarmurile imensului lac Titicaca la o altitudine cuprinsa intre 3450 si 3800 metri.Privelistea este absolut fantastica iar drumul nu durreaza mai mult de 5 ore.
 
  LA Paz,capitala la cea mai mare inaltime din lume(3800m)are un farmec pe care cu greu il poate intalni cineva intr-o alta capitala in America de Sud.Oameni sunt imbracati foarte traditional si asta da un farmec aparte acestui oras unic.Te simti acolo ca si cum ai pasi intr-o lume bizara,plina de secrete dar si de neasteptat.Centrul orasului este foarte aglomerat si se intinde de fapt pe o singura artera:Aviator Ismael Montes,astfel incat este foarte greu sa te ratacesti pe acolo.
 
  Bolivia este cea mai saraca tara din America de Sud iar La PAz nu face exceptie.In marea lor majoritate,oamenii traiesc din ce vand pe strada,din furat sau cersit.Sunt foarte putin care au un job decent si care duc un trai normal.
 
Pentru cei bogati insa La PAz are un cartier aparte:cartierul Miraflores.Miraflores este interesant de vazut mai ales ca acolo se pot gasi restaurante si hoteluri bunicele.Mancarea este excelanta dar cam scumpa.
 
  Foarte interesant de stiut este ca se pot face o groaza de excursii in jurul La PAz sau chiar se pot cumpara excursii organizate pentru a vedea jungla Amazoniala,pentru a face plimbari cu bicicleta(mountain bike)sau pentru a face plimbari pe munti dar si alte peripetii.IN centrul orasului sunt o groaza de agentii de turism care mai de care mai "avantajoase" asa incat nu va aruncati sa cumparati bilete la primul agent.
 
 
NU in ultimul rand in La PAz puteti cumpara o groaza de cadouri frumoase(handy crafts)pentru cei dragi la preturi derizorii.
 
Pentru cei ce vor mai multe detalii legate de costuri,cazare  sau alte amanunte,eventual poze puteti scrie la adresa [email protected]
 

Versiunea de la data 7 decembrie 2005 12:18

Sunteţi aici: America de Sud > Bolivia
Bolivia este o ţară în America de Sud.

Destinaţii


Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!