Deschide meniul principal

Wikitravel β

Introducere

Beijing este capitala Chinei şi cel mai important centru de comerţ, comunicaţii, politică, economie, cultură şi educaţie. Este unul din cele 6 oraşe antice ale Chinei (împreuna cu Xian, Luoyang, Hangzhou, Nanjing şi Kaifeng) şi adăposteşte aproape 15 milioane locuitori în cei 16.410 kilometri pătraţi.

Are 4 anotimpuri iar cele mai frumoase sunt considerate a fi primăvara şi toamna ( lunile mai,septembrie şi octombrie sunt preferatele turiştilor deoarece se pot bucura de o vreme deosebit de frumoasă). În sezonul de iarnă se poate schia în regiunea Beihai.

De făcut

În momentul de faţă, Beijing-ul este un oraş al secolului 21 în toată puterea cuvântului, cu zgârie-nori, centre comerciale aglomerate şi multe maşini, dar dacă doriţi să experimentaţi viaţa tradiţională, mergeţi într-o ceainicărie, la târguri, la temple şi mai ales luaţi un loc la Opera din Beijing.

De văzut

  • Piaţa Tianamnem (cea mai mare piaţă centrală din lume)
  • Oraşul Interzis (cel mai mare şi cel mai bine păstrat palat imperial)
  • Templul Raiului (Temple of Heaven) (cel mai mare complex pentru sacrificii din lume)
  • Opera din Beijing are o vechime de peste 200 de ani; era foarte populară în secolul XIX, în timpul dinastiei Qing şi este cunoscută ca una din cele trei mari sisteme teatrale din lume.

La inceput reprezentaţiile puteau fi urmărite doar de membrii familiei regale şi doar după mulţi ani a fost deschisă publicului. Opera are mii de piese ce acoperă toată istoria Chinei.Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!