Doe mee en deel je reiskennis!

Zeeland

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 11 feb 2012 om 11:08 (Regio's)
Ga naar: navigatie, zoeken
Zeeland

Default Banner.jpg

Zeeland
[[Afbeelding:]]
Hoofdstad Middelburg
Inwoners aantal: 379.948 (1 jan. 2005)
per km²: 212
Oppervlakte 1788 (land)/ 1146 (water) km²
Hoogste punt Groot-Valkenisse, gemeente Veere, 49 meter m
Aantal gemeenten 13
The Netherlands Zeeland location dutch.png

Zeeland [1] is een provincie in het zuidwesten van Nederland bestaand uit een aantal eilanden verbonden met bruggen.

Regio's

De schiereilanden en de voormalige eilanden zijn:

Steden

Andere Bestemmingen

  • Oosterschelde Kering en Neeltje Jans.

Info

Erheen reizen

Vliegtuig

Trein

Er een spoorlijn tussen Vlissingen, Middelburg, Goes, Bergen op Zoom en Roosendaal: de zogenaamde Zeeuwse Lijn.

Auto

Bus

Boot

Zeeland is gelegen aan de Noordzee en kent veel open water. Van deze kant ligt een groot deel van de provincie open voor de watersporter. Vanuit de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant is Zeeland over water bereikbaar. De grote oppervlakte aan zoet-, brak- en zout water maken de provincie een geliefd watersportgebied.

Rondreizen

Er zijn uitstekende wegen in Zeeland en het is er helemaal niet druk. De meeste files ontstaan in deze provincie wanneer bezoekers massaal de provincie in trekken en op het moment men gelijktijdig vertrekt. Toch moet je je route goed uitstippelen vanwege de vele bruggen.

Zie

De wijnhoeve in Dreischor van Johan van de Velde bewijst dat Nederlandse wijn er mag zijn. Van een schamele oogst van 1000 flessen in 2004 zit Johan nu aan 25000 flessen en de eerste bronzen medailles zijn binnen. De Schouwen-Duivelandwijn kosten gemiddeld 9 EUR.

Het dorp Dreischor met gracht en huizen rond de kerk is sinds 1973 een beschermd dorpsgezicht. De opnames van de film over het leven van Annie M.G. Schmidt vonden hier plaats. Zijzelf werd geboren in Kapelle niet ver van Dreischor verwijderd.

Doe

Leer

Werk

Koop

Eet

Budget

Medium

Duur

Drink

Slaap

Budget

Medium

Duur

Een drietal kilometer van Zierikzee ligt Schuddebeurs een mini nederzetting in de bossen met iets meer dan 100 inwoners. Midden in het bos ligt de hostellerie De Schuddebeurs. Dit hotel maakt deel uit van de Romantik-Hotel keten en beschikt over 22 kamers. De troeven van dit hotel zijn de rust en de gastronomie. Niet echt goedkoop maar een aanrader.

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Provincies van Nederland

Groningen · Friesland · Drenthe · Overijssel · Gelderland · Flevoland · Utrecht · Noord-Holland · Zuid-Holland · Noord-Brabant · Limburg · Zeeland