Doe mee en deel je reiskennis!

Yunnan: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Yunnan

Default Banner.jpg

k
k (+interwiki)
Regel 51: Regel 51:
  
 
{{isIn|China}}
 
{{isIn|China}}
 +
 +
[[en:Yunnan]]
 +
[[ja:雲南省]]
 +
 +
[[WikiPedia:Yunnan]]

Versie van 14 mrt 2007 om 17:22

Yunnan is een provincie in het zuiden van China. Ingeklemd tussen de provincies Tibet, Sichuan, Guizhouen Guangxi grenst het ook nog aan Myanmar, Laos en Vietnam. De uitlopers van de Himalaya beheersen het noordwesten van de provincie, terwijl tal van rivieren waaronder de machtige Mekong de provincie vruchtbaar houden. Het is de enige provincie dat voor een deel een tropisch klimaat heeft de moesson heerst, met een warme, droge periode van november tot en met februari en een hete, natte periode van maart tot en met oktober. Maar vergis je niet, het noordwesten krijgt zijn deel van koude Himalaya luchten en het kan daar, net als in de rest van China lekker vriezen.

Bevolking

Er wonen zo'n 42 miljoen mensen waarvan ongeveer de helft tot de minderheidsvolkeren behoort, Moslims, afstammelingen van Thai, bergvolkeren etc. Er zijn dus vele niet-Chinese invloeden te zien en te ontdekken in de regio. De Chinese overheid respecteert de minderheden hier en waar Chinezen 1 kind per gezin mogen krijgen, daar mogen de minderheidsvolkeren er 2 per gezin krijgen.

Regio's

De provincie is opgedeeld in jurisdicties

Steden

Naast de hoofdstad Kunming


Andere Bestemmingen

Info

Taal

Arriveren

Vliegtuig

De provincie wordt met name bediend door Air China, China Eastern Airlines en China Southern Airlines. Er zijn vliegvelden in de volgende steden: Baoshan, Dali, Jinghong, Kunming, Lijiang, Mangshi, Zhongdian. Kunming heeft de meeste internationale verbindingen, maar ook Jinghong heeft bijvoorbeeld een Internationaal vliegveld. Check de verschillende steden voor details van de vluchten.

Boot

Gelegen aan de Mekong heeft de provincie de mogelijkheid voor een avontuurlijker aankomst. Dankzij de inspanningen van de Chinezen (dynamiet en beton zijn twee van hun favoriete uitvindingen zo lijkt het) wordt de Mekong op grote stukken begaanbaar voor grote(re) schepen. Er is een verbinding van de Thaise grens, door Laos naar het zuiden van de provincie.

Bus

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!