Doe mee en deel je reiskennis!

Yunnan: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Yunnan

Default Banner.jpg

k (New page: '''Yunnan''' is een provincie in het zuiden van China. Ingeklemd tussen de provincies Tibet, Sichuan]], Guizhou]]en Guangxi grenst het ook nog aan Myanmar, Laos en [[Vi...)
 
(Bekijken)
(12 tussenliggende versies door 8 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Yunnan''' is een provincie in het zuiden van [[China]].
+
'''Yunnan''' [http://www.eng.yn.gov.cn/] is een provincie in het zuiden van [[China]].
Ingeklemd tussen de provincies [[Tibet]], Sichuan]], Guizhou]]en [[Guangxi]] grenst het ook nog aan [[Myanmar]], [[Laos]] en [[Vietnam]]. De uitlopers van de [[Himalaya]] beheersen het noordwesten van de provincie, terwijl tal van rivieren waaronder de machtige Mekong de provincie vruchtbaar houden. Het is de enige provincie dat voor een deel een tropisch klimaat heeft de moesson heerst, met een warme, droge periode van november tot en met februari en een hete, natte periode van maart tot en met oktober. Maar vergis je niet, het noordwesten krijgt zijn deel van koude Himalaya luchten en het kan daar, net als in de rest van China lekker vriezen.
+
Ingeklemd tussen de provincies [[Tibet]], [[Sichuan]], [[Guizhou]]en [[Guangxi]] grenst het ook nog aan [[Myanmar]], [[Laos]] en [[Vietnam]]. De uitlopers van de Himalaya beheersen het noordwesten van de provincie, terwijl tal van rivieren waaronder de machtige Mekong de provincie vruchtbaar houden. Het is de enige provincie die voor een deel een tropisch klimaat heeft en waar de moesson heerst, met een warme, droge periode van november tot en met februari en een hete, natte periode van maart tot en met oktober. Maar vergis je niet, het noordwesten krijgt zijn deel van koude Himalaya-lucht en het kan daar, net als in de rest van China lekker vriezen.
 +
 
 +
==Begrijpen==
 +
 
 +
Vanwege het gunstige klimaat is de provincie Yunnan uitermate geschikt voor '''toerisme'''.  
  
 
===Bevolking===
 
===Bevolking===
Er wonen zo'n 42 miljoen mensen waarvan ongeveer de helft tot de minderheidsvolkeren behoort, Moslims, afstammelingen van Thai, bergvolkeren etc. Er zijn dus vele niet-Chinese invloeden te zien en te ontdekken in de regio. De Chinese overheid respecteert de minderheden hier en waar Chinezen 1 kind per gezin mogen krijgen, daar mogen de minderheidsvolkeren er 2 per gezin krijgen.
+
Er wonen zo'n 42 miljoen mensen waarvan ongeveer de helft tot de minderheidsgroepen behoort, Moslims, Dai (afstammelingen van Thai), bergvolkeren etc. Er zijn dus vele niet-Chinese invloeden te zien en te ontdekken in de regio. De Chinese overheid respecteert de minderheden hier en waar Chinezen 1 kind per gezin mogen krijgen, daar mogen de minderheidsgroepen er 2 per gezin krijgen.
  
 
==Regio's==
 
==Regio's==
Regel 11: Regel 15:
 
==Steden==
 
==Steden==
  
Naast de hoofdstad [[Kunming]]
+
* [[Kunming]] - de hoofdstad van de regio
  
 +
* [[Dali|Dali]], het historische centrum van de oude Nanzhao en Dali koninkrijken.
 +
* [[Jinghong]] - lief provincie plaatsje in het uiterste zuiden, hier wonen velen van de Dai-minderheidsgroep
 +
* [[Lijiang (stad)|Lijiang]] - Unesco Wereld Erfgoed locatie, veel Naxi minderheden
  
 
==Andere Bestemmingen==
 
==Andere Bestemmingen==
Regel 35: Regel 42:
  
 
==Bekijken==
 
==Bekijken==
 
+
Jade Dragon Snow Mountain, vanuit Lijiang zichtbaar, levert mooie plaatjes op
 
===Routes===
 
===Routes===
  
Regel 49: Regel 56:
  
 
{{Str}}
 
{{Str}}
 +
 +
{{isIn|China}}
 +
 +
 +
 +
[[en:Yunnan]]
 +
[[it:Yunnan]]
 +
[[ja:雲南省]]
 +
[[zh:雲南省]]
 +
[[wts:Category:Yunnan]]
 +
 +
 +
[[WikiPedia:Yunnan]]

Versie van 26 aug 2011 om 15:55

Yunnan [1] is een provincie in het zuiden van China. Ingeklemd tussen de provincies Tibet, Sichuan, Guizhouen Guangxi grenst het ook nog aan Myanmar, Laos en Vietnam. De uitlopers van de Himalaya beheersen het noordwesten van de provincie, terwijl tal van rivieren waaronder de machtige Mekong de provincie vruchtbaar houden. Het is de enige provincie die voor een deel een tropisch klimaat heeft en waar de moesson heerst, met een warme, droge periode van november tot en met februari en een hete, natte periode van maart tot en met oktober. Maar vergis je niet, het noordwesten krijgt zijn deel van koude Himalaya-lucht en het kan daar, net als in de rest van China lekker vriezen.

Begrijpen

Vanwege het gunstige klimaat is de provincie Yunnan uitermate geschikt voor toerisme.

Bevolking

Er wonen zo'n 42 miljoen mensen waarvan ongeveer de helft tot de minderheidsgroepen behoort, Moslims, Dai (afstammelingen van Thai), bergvolkeren etc. Er zijn dus vele niet-Chinese invloeden te zien en te ontdekken in de regio. De Chinese overheid respecteert de minderheden hier en waar Chinezen 1 kind per gezin mogen krijgen, daar mogen de minderheidsgroepen er 2 per gezin krijgen.

Regio's

De provincie is opgedeeld in jurisdicties

Steden

  • Kunming - de hoofdstad van de regio
  • Dali, het historische centrum van de oude Nanzhao en Dali koninkrijken.
  • Jinghong - lief provincie plaatsje in het uiterste zuiden, hier wonen velen van de Dai-minderheidsgroep
  • Lijiang - Unesco Wereld Erfgoed locatie, veel Naxi minderheden

Andere Bestemmingen

Info

Taal

Arriveren

Vliegtuig

De provincie wordt met name bediend door Air China, China Eastern Airlines en China Southern Airlines. Er zijn vliegvelden in de volgende steden: Baoshan, Dali, Jinghong, Kunming, Lijiang, Mangshi, Zhongdian. Kunming heeft de meeste internationale verbindingen, maar ook Jinghong heeft bijvoorbeeld een Internationaal vliegveld. Check de verschillende steden voor details van de vluchten.

Boot

Gelegen aan de Mekong heeft de provincie de mogelijkheid voor een avontuurlijker aankomst. Dankzij de inspanningen van de Chinezen (dynamiet en beton zijn twee van hun favoriete uitvindingen zo lijkt het) wordt de Mekong op grote stukken begaanbaar voor grote(re) schepen. Er is een verbinding van de Thaise grens, door Laos naar het zuiden van de provincie.

Bus

Rondreizen

Bekijken

Jade Dragon Snow Mountain, vanuit Lijiang zichtbaar, levert mooie plaatjes op

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!