Doe mee en deel je reiskennis!

Yosemite Nationaal Park

Uit Wikitravel
Versie door 64.118.102.98 (overleg) op 7 aug 2010 om 05:40 (Info)
Ga naar: navigatie, zoeken
Yosemite Nationaal Park

Default Banner.jpg

Yosemite [1] ligt in Californië.

Info

Yosemite is een Nationaal Park, dus is het vereist om een betaling te doen bij het binnengaan, in dit geval is het $20 per auto, dit biedt voor alle inzittenden van de auto 7 dagen ongelimiteerde toegang, of het laten zien van een nationale-parkenpas, die $80 kost en toegang geeft tot alle nationale parken in de Verenigde Staten. Voetgangers, motorrijders en inzittenden van een bus betalen $10 per persoon, en voor mensen onder de 15 jaar oud is het gratis. Om het park binnen te komen is geen reservering nodig, maar om er de nacht door te brengen is dit wel vereist. De beste tijd om het park te bezoeken is in het najaar, hoewel het dan een stuk minder druk is dan in de zomer. Het park is het hele jaar 24 uur per dag geopend, maar in de winter zijn er wel enkele wegen en uitzichtpunten ontoegankelijk.

Arriveren

Per vliegtuig

SFO, San Fransisco

Per trein

Per auto

Per bus

Gratis shuttlebussen zijn aanwezig in het park, en rijden langs diverse 'scenic views'

Per boot

Rondreizen

Bekijken

  • Yosemite Valley
  • Tioga pass
  • Glacier Point
  • Sequoia Trees

Doen

Het is een aanrader om in dit prachtige park een bezoek te brengen aan 's werelds vijfde grootste waterval (qua hoogte). De waterval, Yosemite falls, ligt in het midden van het park, nabij Yosemite Valley Visitors Center, en vanaf daar is het mogelijk om met een gratis shuttlebus naar de parkeerplaats te gaan bij de waterval. De waterval is opgedeeld in drie delen, maar in totaal is de waterval 739 meter lang. Het is niet mogelijk om de waterval vanaf de daarvoor aangelegde weg van dichtbij te bekijken, maar op enige afstand ervan is een punt voor het bewonderen en fotograferen ervan. Er zijn echter veel toeristen die de rotsen beklimmen en naar boven toegaan om er dichter bij te komen. Het is niet erg stijl, en goed te doen zonder al te veel moeite. Wel is het een aanrader om wandelschoenen aan te trekken als u van plan bent om te klimmen.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!