Doe mee en deel je reiskennis!

Yogyakarta

Uit Wikitravel
Versie door Washy (overleg | bijdragen) op 21 mrt 2007 om 10:39
Ga naar: navigatie, zoeken
Yogyakarta

Default Banner.jpg

Yogyakarta(Yogya voor vrienden) is een stad in Centraal-Java, Indonesië. Het is ook de hoofdstad van een provincie met dezelfde naam. Deze provincie heeft de status van bijzonder district (Daerah Istimewa Yogyakarta), ook wel aangegeven als DIY.

Begrijpen

Erheen reizen

Vliegtuig

Dagelijkse vluchten vanuit o.a. Jakarta,Denpasar,Surabaya en Bandung De luchthaven van Yogya, Adisucipto,ligt op 10 kilometer van de stad en heeft een goede infrastuctuur. De belangrijkste "losmens" en hotels hebben een balie en zorgen voor gratis vervoer voor hun klanten. Er is ook een balie van het taxibedrijf waar je een vast tarief betaalt.geen oplichterij

Trein

Auto

Bus

Boot

Rondreizen

Zie

In Yogyakarta en in de omgeving zijn een paar plaatsen die je absoluut gezien moet hebben wanneer je in de buurt bent. Allereerst de Borobudur. Het grootste boeddistische bouwwerk ter wereld. Geheel gerestaureerd gelegen op een heuvel. Zie vooral de prachtige reliefs en de vele stupa's bovenop. Het uitzicht is trouwens ook mooi, mits het weer meewerkt. Ten tweede: Het Prambanan tempelcomplex. Dit is een hindoeïstisch bouwwerk, bestaande uit drie grote en drie kleinere tempels. Ten derde: de kraton in Yogyakarta zelf. Dit is het paleis van de sultan van Yogyakarta. Er worden rondleidingen georganiseerd. Ten vierde: Imogiri. Hier worden overleden sultans bijgezet. De plaats is omgeven met javaanse mystiek. Ten vijfde: Parangtritis. Dit is een dorpje aan de zuidkust en een plaats waar de plaatselijke bevolking graag recreëert. Zwemmen kun je er niet, want dat is te gevaarlijk.--Pvanvelzen 10 jan 2007 06:08 (EST)

Doe

Leer

Werk

Koop

Eet

Budget

Medium

Duur

Drink

Slaap

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen

Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!