Doe mee en deel je reiskennis!

Wrocław

Uit Wikitravel
Versie door 157.193.11.146 (overleg) op 22 sep 2009 om 19:55 (Per vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Wrocław

Default Banner.jpg

Wrocław ligt in Neder-Silezië in Polen.


Info

Wrocław is de vierde stad van Polen. Er stromen vijf grote rivieren doorheen en daardoor heeft de stad het grootste aantal bruggen van Polen, en is daarin de vierde van Europa, na Amsterdam, Venetië en Sint Petersburg. Het is ook de groenste stad van Polen met zeer veel parken en parkjes, waardoor het ook een aantrekkelijke stad is voor gezinnen of om een hond naartoe mee te nemen.

Arriveren

Per vliegtuig

Lagekostmaatschappijen vliegen op Wroclaw Airport (Wroclaw Mikolaj Kopernik Airport). Ook vertrekken er vele binnenlandse vluchten (meestal naar Warshau) en dit tot 6 keer per dag.

Bussen rijden om de 20 minuten (hou rekening met vertragingen) van en naar de stad. Een ticket kost 2Zl40 voor een volwassene en een student betaalt amper 1Zl20

Per trein

Wroclaw is zeer goed te bereiken per trein. De meeste buitenlandse treinen komen aan in station Wroclaw Glowny, het centraal station zowat. Er kan gemakkelijk naar Duitsland (Dresden) of Praag (Tsjechie) gespoord worden. Ook binnenlands verkeer verloopt er vlot. Vele treinen rijden naar de grootste steden in Polen (Poznan, Gdansk, Warschau, Katowice, Krakau,...) Binnenlands verkeer is relatief goedkoop, vanuit Wroclaw Glowny is het +/- 30€ (120 zlotych) om naar Dresden te gaan.

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

  • Dworzec Główny, het centraal station is een opvallend wit gebouw met torentjes
  • Rynek, het centrale marktplein met in het midden de lakenhal en raadhuis. De huizen aan het plein hebben fraaie geveltjes en er zijn veel restaurants en cafe's. Daarop aansluitend:
  • Rynek Solni, de voormalige zoutmarkt
  • de rivieren, vooral de Oder
  • de vele parken


Doen

  • Wrocław Non Stop is een jaarlijks festival van enkele dagen met gratis toegankelijke optredens op verschillende plekken in de stad.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Er kan in Wroclaw zowel een snella hap naar binnen gewerkt worden, als een volledig en groot menu verorbert worden.

Budget

Talloze 'Melkhuizen' zoals ze uit het Pools vertaald worden, bieden zeer goedkoop, goed eten aan. Er is een self-service, waarbij je jezelf bedient en daarna gaat afrekenen aan de kassa.

Medium

Duur

Uitgaan

  • Dworzec Swiebodzki, voormalig treinstation, huisvest thans enkele restaurants en cafeetjes, waaronder Wagon Club, waarvan de bar zich in een treinwagon bevindt.

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Zeer veilige stad naar West-Europese normen. Op druk bezochte plaatsen waar er veel volk rondwandelt, kan er kleine criminaliteit voorkomen (zakkenrollen).

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!