Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Welkom, nieuwkomers

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op Wikitravel! Wij, Wikireizigers hebben deze site gemaakt en hopen dat je er plezier aan beleeft, en dat je misschien zelf ook een steentje bijdraagt aan deze vrije, wereldwijde reisgids.

Info vinden

Als je informatie wenst te vinden, ga naar de Hoofdpagina en blader door de categorieën daar. Bestemmingsgidsen kunnen gevonden worden in de sectie van het continent waarin zij zich bevinden. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar Tanzania, ga dan kijken in Afrika en vervolgens in Oost Afrika; als je Vancouver zoekt, kijk dan in Noord-Amerika en aldaar in Canada.

Er zijn ook secties voor reisonderwerpen in de maak.

Je kunt zoeken in Wikitravel door de "Zoek" box aan de linkerkant van de pagina te gebruiken. Typ de naam van de plaats, onderwerp, voedsel, drank, idee of materiaal waarvoor je op zoek bent en je zult een lijst artikels vinden waarin dat woord vermeld wordt. Als er geen pagina's zijn, kan het zijn dat we een nieuw artikel erover moeten maken en jij kan degene zijn het zal schrijven!

Je bent vrij om de artikelen van Wikitravel te gebruiken op bijna elke manier, dankzij onze speciale Copyleft licentie.

Deel de kennis

Dit is een lezer-gecreëerde website; alle informatie die je in Wikitravel vindt was door internetgebruikers zoals u toegevoegd. We proberen een reisgids voor de hele wereld te maken, te illustreren en bij te houden en we hebben daarvoor jouw hulp nodig. Het is zeer boeiend werk dat je ook persoonlijk verrijkt en je helpt er andere mensen mee. En zoals ze zeggen, vele handen maken licht werk. Alles wat je kan bijdragen wordt geapprecieerd. Je moet geen "expert" zijn in reizen; juist geïnteresseerd genoeg om te beginnen.

Je kan altijd een duik nemen en een verandering maken aan eender welke pagina' van deze site (ook deze pagina). Klik op de 'Bewerk' knop, en je krijgt een formulier dat je toelaat de inhoud van de pagina aan te passen (change the contents ). Klik op Opslaan, en jouw versie is wat er op de site getoond wordt. Als je het eerst allemaal even wilt uittesten, kan je oefenen op onze graffitimuur.

Als je iets meer geëngageerd geraakt, wil je misschien onze gids voor bewerkers lezen. Onze lijst van doelen en niet-doelen geeft je een goed idee wat we willen bereiken met Wikitravel. Als je specifieke informatie wilt delen hebben we ook richtlijnen waar je het kan steken (in elke zin van de woorden). Je kunt ook ons stijlhandboek lezen voor meer informatie over bewerken van teksten en opmaakrichtlijnen. Maar maak je niet te druk om dingen als je daar geen zin in hebt.

Er zijn andere manieren om Wikitravel te helpen, we hebben een hele hoop dingen die nog gedaan moeten worden.

Meer informatie

We hebben veel help documentatie om het lezen en bewerken van wikitravel zo makkelijk mogelijk te maken.

Als je een vraag hebt over Wikitravel, lees dan eerst onze FAQ om te zien of deze vraag al beantwoord is. Vind je daar niets, stel je vraag dan in ons reizigerscafé waar vriendelijke Wikireizigers je zullen helpen.

We kunnen niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat jij je kennis toevoegt aan Wikitravel. Als je iets nodig hebt, vraag het ons. We willen graag dat je ten volle van Wikitravel kan genieten om de informatie te vinden die je zoekt en we hopen dat je ook geïnspireerd raakt om je kennis met anderen te delen.