Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Reizigerscafé

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 18 mrt 2012 om 10:20 (Taal)
Ga naar: navigatie, zoeken


Reizigerscafé?

Dit is de algemene discussiepagina van Wikitravel. Hier kun je je vragen en opmerkingen over Wikitravel plaatsen! (In het Nederlands of eventueel ook in andere talen.)

Je kan over alles een vraag stellen: wiki-opmaak, interessante bestemmingen, ... of opmerkingen achterlaten! Vergeet niet je boodschap te tekenen door ~~~~ aan het einde van je bericht te schrijven. Om op iemands bericht te antwoorden zet je een dubbele punt : voor je bericht. Zo komt er een inspringing.

Nieuwe vragen & onderwerpen kun je onderaan de pagina toevoegen.


Archieven

De kroeg moet een beetje opgeruimd blijven. Dus als je een onderwerp ziet dat bij een ander artikel hoort dan mag het in zijn geheel verplaatst worden naar de overleg pagina aldaar. Laat hier dan een regel achter met de vermelding van deze actie. Is er geen overleg pagina waar het bij past, is de discussie niet langer relevant en meer dan 6 maanden oud, dan kan deze naar het archief worden geplaatst.

Lijst met archiefpagina's

Reageer alsjeblieft niet op oude berichten, maar start een nieuwe discussie!

Op 1 september 2010 is de pub voor het laatst aangeveegd. --Rein N. 2 sep 2010 09:52 (EDT)

reclame/ads by google

Een vraagje: Waarom worden er hier wel ads getoond (rechts) terwijl we op wikipedia daarvan gevrijwaard zijn? Kunnen we niet zonder advertenties? vr groet Saschaporsche 12 feb 2011 17:34 (EST)

De andere opzet van Wikitravel ten opzichte van Wikipedia is daar de oorzaak van. Wikipedia wordt beheerd door een stichting, terwijl onze oprichter, Evan, de website verkocht aan een bedrijf, namelijk Internet Brands. Een beslissing, die in onze kringen niet door iedereen gesteund werd en voor leegloop van veel vaste medewerkers zorgde. Dat bedrijf beheerd de servers en ontwikkeld extra software voor de site. IB probeert wat van de kosten terug te verdienen door de advertenties in de rechterkolom. Je kunt als ingelogde gebruiker de ads uitzetten via de gebruikersvoorkeuren/Wikitravel-tab. --Rein N. 14 feb 2011 09:25 (EST)

Zomertijd

Pas je tijdsinstelling aan in verband met de zomertijd, want de tijden van Recente wijzigingen kloppen niet meer. Dit gaat zo: Klik op voorkeuren(rechtsboven elke pagina). Ga daar naar datum en tijd. Het tijdsverschil met de server, die op UTC draait. is nu twee uur voor onder andere Nederland en België. Het makkelijkst is gewoon op Vanuit de browser toevoegen te klikken. Dat werkt ook als je in een andere tijdzone zit. Vergeet niet op te slaan!!! Groet --Rein N. 27 mrt 2011 04:48 (EDT)

Internet Brands

Kijk eens links onderaan de pagina's. IB drukt zijn stempel onderop iedere pagina.--Rein N. 4 mei 2011 10:22 (EDT)

Artikelnamen delen van Brazilië

Naar mijn mening gaan de laatste artikelnamen van delen van Brazilië wat afwijken van wat bij andere artikelnamen gebruikelijk is tot heden. We hebben bijvoorbeeld al Noord-Frankrijk, Noordoost-Frankrijk, Noordoost-Italië, Noordwest-Argentinië enNoord-Noorwegen. Er zullen er nog wel meer soortgelijke artikelen op deze manier zijn benoemd. Naar mijn mening moet daarom Noord (Brazilië), daarom hernoemd worden naar Noord-Brazilië. Daarnaast is het mijns inziens niet nodig bij Acre, en Pará het woord (Brazilië) erachter te vermelden. Pas als er meerdere artikelen met dezelfde naam verschijnen moet er een doorverwijspagina komen om dat op te lossen. (Zoals die er van Amazone/Amazonas al is.) Mijn reden om het zo te doen, is om aan te sluiten bij de huidige werkwijze. Graag wat reactie van degenen die zich hiermee bezig houden. Met vriendelijke groet, Salix2 11 aug 2011 10:00 (EDT)


Groot gelijk Salix. We werken veel mensen aan deze pagina's, maar dat hoeft de lezer niet te verwarren. Een manier van werken, werkt op den duur beter. Alleen als officiële namen gaat, geven we een uitleg tussen haakjes () erbij. --Rein N. 11 aug 2011 10:58 (EDT)
Als het volgens jullie beter is om de artikelen te hernoemen om eventuele verwarring te vermijden en meer gelijkvormigheid na te streven dan mogen de nodige aanpassingen van mij gerust worden doorgevoerd. - Gentenaar 11 aug 2011 12:15 (EDT)
Als de gebruikelijke schrijfwijze voor dergelijke namen met streepjes is heb ik uiteraard geen bezwaar om de artikelen te hernoemen. Ik had de pagina's aangemaakt vanuit de nog niet bestaande (rode) links uit de regiolijst op de pagina van Brazilië, en daar werd de naam Noord (Brazilië) gebruikt, vandaar dus..
Wat Acre betreft, er is ook een Acre in Engeland en het is ook een andere naam voor de stad Akko in Israel, maar daar bestaan momenteel inderdaad nog geen pagina's voor. Ik begrijp dus dat het niet de bedoeling is om proactief te zijn op dat vlak? Groeten Ro'tje 12 aug 2011 09:42 (EDT)

Het markeren als gecontroleerd van nieuwe pagina's

Vaak zie ik dat een nieuwe pagina nog niet gemarkeerd is als gecontroleerd, terwijl er wel al correcties aangebracht zijn door een ervaren gebruiker. Het markeren gaat bij een nieuwe pagina iets anders dan op een bestaande pagina. Namelijk: Rechtsonder op de pagina klik je op de blauwe tekst en die klus is gedaan. Groet --Rein N. 1 okt 2011 06:19 (EDT)

Meerdere versies van een pagina tegelijk terugdraaien & als gecontroleerd markeren

2 praktische vraagjes voor de meer ervaren wikitravellers ;-) Wat is de meest aangewezen manier om meerdere versies van eenzelfde pagina tegelijkertijd terug te draaien? En hoe kan je meerdere versies van eenzelfde pagina tegelijkertijd als gecontroleerd markeren? Groeten Ro'tje 7 okt 2011 07:53 (EDT)

Een aantal wijzigingen in één keer terugdraaien kan door bij geschiedenis, bij vergelijken versies, de laatste juiste te vergelijken met de laatse verkeerde versie. Als je dan ongedaan maakt verdwijnen ook de tussenliggende versies. Markeren als gecontroleerd kan niet in een keer voor zover ik weet. Dat moet dus één voor één. Bij Jerusalem heb ik dat dus gedaan. Salix2 7 okt 2011 12:25 (EDT)
Er is nog een manier om een reeks edits als gecontroleerd aan te merken: Rechtsboven in blauw staat voorkeuren. klik daar op en kies in Voorkeuren de tab "Recente Wijzigingen. Zet vinkje voor de tekst "Gebruik de uitgebreide Recente Wijzigingen-pagina (vereist JavaScript)"

s een ::Nu kan je ook meerdere edits tegelijk afvinken en terug draaien door op een tekst als "(6 bewerkingen)" te klikken. --Rein N. 7 okt 2011 13:46 (EDT)

Dat had je me ook al eens uitgelegd, maar ik geloof dat ik het nu helemaal begrijp. Die instelling had ik al. Even afwachten tot er een meervoudige wijziging is om het te proberen. Bedankt, Salix2 8 okt 2011 04:03 (EDT)

Opmaak artikel Brugge

Iemand had iets toegevoegd aan het artikel Brugge, toen heb ik een kleine handeling gedaan, daarna de andere weer enkele handelingen. Op enig moment is er iets gewijzigd aan de bladopmaak. Je moet nu horizontaal scrollen en bij mijn eerste handeling was het nog OK. Ik weet niet wat er is gebeurd, misschien een ongewilde dubbele toetsaanslag. Wie kan dit oplossen? Salix2 26 okt 2011 15:38 (EDT)

Heb even naar je probleem gekeken en zag wat er aan de hand is. De oplossing is eigenlijk simpel. Er is tijdens de laatste bewerking een regel ingevoerd waar de tekst met een spatie begint. Vind die tekst en verwijder de spatie en je hebt het opgelost! Je herkent de tekst aan een ander letterbeeld binnen een kader. Dit is de boosdoener: " Op de gevel bevinden zich beelden van bijbelse en historische ... " enz. Nu denk ik, dat jij dit wel op kan lossen. Succes --Rein N. 26 okt 2011 20:42 (EDT)
Ja hoor, kost alleen bloed zweet en tranen. Gedaan, Salix2 27 okt 2011 07:29 (EDT)

Disamb

Is er een specifieke reden waarom we het sjabloon {{db}} gebruiken in plaats van het sjabloon {{disamb}}? Ik vind die tweede er mooier uitzien. --globe-trotter 23 jan 2012 12:13 (EST)

Als er een reden was, is die met het vertrek van degene(n), die deze keuze gemaakt hebben, meegenomen. Mogelijk weet de andere actieve admin nog iets meer over, hij draai nog iets langer mee dan ik. --Rein N. 24 jan 2012 14:12 (EST)
Heb nog eens nagedacht en Dp en disamb (met dubbele accculaden) geven nu hetzelfde resultaat. --Rein N. 17 feb 2012 13:15 (EST)
De reden dat disamb (van het Engelse disambiguation) niet gebruikt werd is waarschijnlijk omdat het geen Nederlands is, het staat immers niet in de Dikke van Dale. De letterlijke vertaling van disambiguation is doorverwijzing of doorverwijspagina (DP). - Gentenaar 19 feb 2012 18:03 (EST)