Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Reizigerscafé

Uit Wikitravel
Versie door Tatata (Overleg | bijdragen) op 18 mei 2009 om 00:58 (typo)
Ga naar: navigatie, zoeken


Reizigerscafé?

Dit is de algemene discussiepagina van Wikitravel. Hier kun je je vragen en opmerken over Wikitravel plaatsen! (In het Nederlands of eventueel ook in andere talen.)

Je kan over alles een vraag stellen: wiki-opmaak, interessante bestemmingen, ... of opmerkingen achterlaten! Vergeet niet je boodschap te tekenen door ~~~~ aan het einde van je bericht te schrijven. Om op iemands bericht te antwoorden zet je een dubbele punt : voor je bericht. Zo komt er een inspringing.

Nieuwe vragen & onderwerpen kun je onderaan de pagina toevoegen.


Archieven

De kroeg moet een beetje opgeruimd blijven. Dus als je een onderwerp ziet dat bij een ander artikel hoort dan mag het in zijn geheel verplaatst worden naar de overleg pagina aldaar. Laat hier dan een regel achter met de vermelding van deze actie. Is er geen overleg pagina waar het bij past, is de discussie niet langer relevant en meer dan 6 maanden oud, dan mag deze bij hoge uitzondering worden verwijderd.

Lijst met archiefpagina's

Reageer alsjeblieft niet op oude berichten, maar start een nieuwe discussie!

Op 14 mei 2009 is de pub voor het laatst aangeveegd.

400 geregistreerde gebruikers

Gisteren heeft de vierhonderdste gebruiker zich aangemeld. --Rein N. 23 jan 2009 21:12 (EST)

Mooi! 3 Wise Men

Taalgidsen

Zelf verwijder ik altijd de links naar taalgidsen omdat ik die er toch niet zie komen. Zie dat anderen ze juist toevoegen. Is mij om het even maar wat vinden anderen ervan? 3 Wise Men 26 jan 2009 08:41 (EST)

Vond de rode links niet staan. Er stond een rode link naar bv [[Frans]] . We kunnen twee dingen doen;
  1. Niet naar een taal linken, dat was jou optie, als ik me niet vergis.
  2. Naar [[Taalgids taal|Taal]] linken Dit wijst soms naar een bestaande, maar vaak lege taalgids.
Misschien is het beter om voor de eerste te kiezen, dat schept geen valse verwachting.--Rein N. 26 jan 2009 09:13 (EST)

Afbeeldingen uploaden

Ik ben sinds vanmorgen aangemeld als gebruiker/ bewerker en ben enthousiast begonnen met het bewerken van de Ecuadorpagina's. Nu heb ik ook diverse mooie foto's die ik er graag bij wil plaatsen, maar op de uploadpagina krijg ik geen bestanden geupload. Het gaat om doodgewonen jpg-jes van gemiddeld 200kb, maar ik krijg iedere keer een melding dat het bestand leeg is. Wat nu? --Liselore Verschuren 12 mei 2009 04:44 (EDT)

Misschien dat je niet lang genoeg wacht. Het duurt even tot alles overgezonden is. Had vanmorgen even wat geüpload en dat duurde even. Trouwens, zet je foto's op Wikitravel shared, dan kunnen, als je dat wilt, alle taalversies er mee verluchtigd worden. Daar vind je ook duizenden foto's van allerlei bestemmingen. --Rein N. 12 mei 2009 06:56 (EDT)

Ik krijg direct een foutmelding, langer wachten maakt niet uit. Bij wikitravel shared krijg ik hetzelfde resultaat. Heeft het er iets mee te maken dat ik (op mijn werk is er helaas niets beters) IE 6 gebruik? --Liselore Verschuren 14 mei 2009 03:25 (EDT)

Internet Explorer 6 is bij mijn weten geen probleem.
Misschien kan het volgende helpen: hoofdletters en kleine letters zijn belangrijk, als je dus .JPG of .jpg intikt maakt dit een verschil uit. Je kan best de naam van de foto vanuit windows explorer copy-pasten in het invoervakje van wikitravel. Geef je foto's relevante namen zoals Frankrijk_Parijs_Eiffeltoren.jpg en niet de codenaam die je foto-apparaat er aan geeft zoals DSCF001234.jpg. Hier is ook een artikel dat je kan helpen: [1].
We kijken alvast uit je naar je foto's! Indien je nog problemen ondervindt met het uploaden van de foto's laat je maar iets weten. Eens je het doorhebt is het een makkie. --Canshun 14 mei 2009 03:45 (EDT)

Sleep template

Ik zou <sleep> meer willen gebruiken voor hotel listings omdat het er eigenlijk wel goed uitziet met dat telefoonicoontje en e-mail icoontje. Wie weet hoe het <sleep> template, dat wordt gebruikt voor hotel listings in elkaar zit? Aangezien de syntax wordt aangegeven met kleiner dan en groter dan <sleep> is het strict genomen geen template maar een html tag. Dat is toch ongebruikelijk in wikitravel om templates te maken? Is het de bedoeling dat <sleep> universeel wordt gebruikt voor hotel listings of is het een verkeerde strategie? Aangezien een html tag is wil dat ook zeggen dat het niet kan aangepast worden aan onze behoeftes maar gecodeerd zit in de wikimedia software. Canshun

Ze hebben op en: en op shared: een heel rijtje aanklikbare sjablonen op de editpagina voor pagina's en attracties en accommodaties. Ik zou het best ook hier willen hebben. Zo'n sleep item krijgt dan ook een eigen edit-knopje op de pagina. Rein
Moest alle "sleeps"s nowikiën in je tekst, nu werkt het ondertekenen weer. Normaal verander ik jouw overleg niet, maar nu werkte er iets niet meer, wat het even wel nodig maakte. --~~~~ werkt weer. --Rein N. 14 mei 2009 10:09 (EDT)
Om op je vraag terug te komen. Al die zaken zijn een jaar of twee geleden door Evan bedacht. --Rein N. 14 mei 2009 10:26 (EDT)
Heb je vraag in de en:pub herhaald. Kreeg als antwoord dat ik de inhoud van hun MediaWiki:Edittools naar onze MediaWiki:Edittools moest overzetten. Ja, dat werkt. Maar het is nu nog in het Engels. we moeten het nog vertalen. --Rein N. 14 mei 2009 11:24 (EDT)


Massale delete actie op Shared

Een stel admins op Shared zijn bezig met een grote schoonmaak daar. Ik verwacht weer een flink aantal pagina's met een of meer ontbrekende afbeeldingen. Rein N. 16 mei 2009 05:29 (EDT)