Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Reizigerscafé: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(Genummerde opsomming bij Inhoud: provide link to WP example?)
(Genummerde opsomming bij Inhoud)
Regel 153: Regel 153:
  
 
:::Hmm... can you link a page here from WP to illustrate how it works there without these formatting problems? We need somethign to compare it to.--[[Gebruiker:IBobi|IBobi]] 5 nov 2012 14:57 (EST)
 
:::Hmm... can you link a page here from WP to illustrate how it works there without these formatting problems? We need somethign to compare it to.--[[Gebruiker:IBobi|IBobi]] 5 nov 2012 14:57 (EST)
 +
 +
::::I found this one with a bullet list: [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Oude_Stad_(Den_Haag)]], and this one with a numbered list: [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijbel_(christendom)]]. [[Gebruiker:FredTC|FredTC]] 5 nov 2012 23:40 (EST)

Versie van 6 nov 2012 om 04:44


Reizigerscafé?

Dit is de algemene discussiepagina van Wikitravel. Hier kun je je vragen en opmerkingen over Wikitravel plaatsen! (In het Nederlands of eventueel ook in andere talen.)

Je kan over alles een vraag stellen: wiki-opmaak, interessante bestemmingen, ... of opmerkingen achterlaten! Vergeet niet je boodschap te tekenen door ~~~~ aan het einde van je bericht te schrijven. Om op iemands bericht te antwoorden zet je een dubbele punt : voor je bericht. Zo komt er een inspringing.

Nieuwe vragen & onderwerpen kun je onderaan de pagina toevoegen.


Archieven

De kroeg moet een beetje opgeruimd blijven. Dus als je een onderwerp ziet dat bij een ander artikel hoort dan mag het in zijn geheel verplaatst worden naar de overleg pagina aldaar. Laat hier dan een regel achter met de vermelding van deze actie. Is er geen overleg pagina waar het bij past, is de discussie niet langer relevant en meer dan 6 maanden oud, dan kan deze naar het archief worden geplaatst.

Lijst met archiefpagina's

Reageer alsjeblieft niet op oude berichten, maar start een nieuwe discussie!

Op 1 september 2010 is de pub voor het laatst aangeveegd. --Rein N. 2 sep 2010 09:52 (EDT)

reclame/ads by google

Een vraagje: Waarom worden er hier wel ads getoond (rechts) terwijl we op wikipedia daarvan gevrijwaard zijn? Kunnen we niet zonder advertenties? vr groet Saschaporsche 12 feb 2011 17:34 (EST)

De andere opzet van Wikitravel ten opzichte van Wikipedia is daar de oorzaak van. Wikipedia wordt beheerd door een stichting, terwijl onze oprichter, Evan, de website verkocht aan een bedrijf, namelijk Internet Brands. Een beslissing, die in onze kringen niet door iedereen gesteund werd en voor leegloop van veel vaste medewerkers zorgde. Dat bedrijf beheerd de servers en ontwikkeld extra software voor de site. IB probeert wat van de kosten terug te verdienen door de advertenties in de rechterkolom. Je kunt als ingelogde gebruiker de ads uitzetten via de gebruikersvoorkeuren/Wikitravel-tab. --Rein N. 14 feb 2011 09:25 (EST)

Zomertijd

Pas je tijdsinstelling aan in verband met de zomertijd, want de tijden van Recente wijzigingen kloppen niet meer. Dit gaat zo: Klik op voorkeuren(rechtsboven elke pagina). Ga daar naar datum en tijd. Het tijdsverschil met de server, die op UTC draait. is nu twee uur voor onder andere Nederland en België. Het makkelijkst is gewoon op Vanuit de browser toevoegen te klikken. Dat werkt ook als je in een andere tijdzone zit. Vergeet niet op te slaan!!! Groet --Rein N. 27 mrt 2011 04:48 (EDT)

Internet Brands

Kijk eens links onderaan de pagina's. IB drukt zijn stempel onderop iedere pagina.--Rein N. 4 mei 2011 10:22 (EDT)

Artikelnamen delen van Brazilië

Naar mijn mening gaan de laatste artikelnamen van delen van Brazilië wat afwijken van wat bij andere artikelnamen gebruikelijk is tot heden. We hebben bijvoorbeeld al Noord-Frankrijk, Noordoost-Frankrijk, Noordoost-Italië, Noordwest-Argentinië enNoord-Noorwegen. Er zullen er nog wel meer soortgelijke artikelen op deze manier zijn benoemd. Naar mijn mening moet daarom Noord (Brazilië), daarom hernoemd worden naar Noord-Brazilië. Daarnaast is het mijns inziens niet nodig bij Acre, en Pará het woord (Brazilië) erachter te vermelden. Pas als er meerdere artikelen met dezelfde naam verschijnen moet er een doorverwijspagina komen om dat op te lossen. (Zoals die er van Amazone/Amazonas al is.) Mijn reden om het zo te doen, is om aan te sluiten bij de huidige werkwijze. Graag wat reactie van degenen die zich hiermee bezig houden. Met vriendelijke groet, Salix2 11 aug 2011 10:00 (EDT)


Groot gelijk Salix. We werken veel mensen aan deze pagina's, maar dat hoeft de lezer niet te verwarren. Een manier van werken, werkt op den duur beter. Alleen als officiële namen gaat, geven we een uitleg tussen haakjes () erbij. --Rein N. 11 aug 2011 10:58 (EDT)
Als het volgens jullie beter is om de artikelen te hernoemen om eventuele verwarring te vermijden en meer gelijkvormigheid na te streven dan mogen de nodige aanpassingen van mij gerust worden doorgevoerd. - Gentenaar 11 aug 2011 12:15 (EDT)
Als de gebruikelijke schrijfwijze voor dergelijke namen met streepjes is heb ik uiteraard geen bezwaar om de artikelen te hernoemen. Ik had de pagina's aangemaakt vanuit de nog niet bestaande (rode) links uit de regiolijst op de pagina van Brazilië, en daar werd de naam Noord (Brazilië) gebruikt, vandaar dus..
Wat Acre betreft, er is ook een Acre in Engeland en het is ook een andere naam voor de stad Akko in Israel, maar daar bestaan momenteel inderdaad nog geen pagina's voor. Ik begrijp dus dat het niet de bedoeling is om proactief te zijn op dat vlak? Groeten Ro'tje 12 aug 2011 09:42 (EDT)

Het markeren als gecontroleerd van nieuwe pagina's

Vaak zie ik dat een nieuwe pagina nog niet gemarkeerd is als gecontroleerd, terwijl er wel al correcties aangebracht zijn door een ervaren gebruiker. Het markeren gaat bij een nieuwe pagina iets anders dan op een bestaande pagina. Namelijk: Rechtsonder op de pagina klik je op de blauwe tekst en die klus is gedaan. Groet --Rein N. 1 okt 2011 06:19 (EDT)

Meerdere versies van een pagina tegelijk terugdraaien & als gecontroleerd markeren

2 praktische vraagjes voor de meer ervaren wikitravellers ;-) Wat is de meest aangewezen manier om meerdere versies van eenzelfde pagina tegelijkertijd terug te draaien? En hoe kan je meerdere versies van eenzelfde pagina tegelijkertijd als gecontroleerd markeren? Groeten Ro'tje 7 okt 2011 07:53 (EDT)

Een aantal wijzigingen in één keer terugdraaien kan door bij geschiedenis, bij vergelijken versies, de laatste juiste te vergelijken met de laatse verkeerde versie. Als je dan ongedaan maakt verdwijnen ook de tussenliggende versies. Markeren als gecontroleerd kan niet in een keer voor zover ik weet. Dat moet dus één voor één. Bij Jerusalem heb ik dat dus gedaan. Salix2 7 okt 2011 12:25 (EDT)
Er is nog een manier om een reeks edits als gecontroleerd aan te merken: Rechtsboven in blauw staat voorkeuren. klik daar op en kies in Voorkeuren de tab "Recente Wijzigingen. Zet vinkje voor de tekst "Gebruik de uitgebreide Recente Wijzigingen-pagina (vereist JavaScript)"

s een ::Nu kan je ook meerdere edits tegelijk afvinken en terug draaien door op een tekst als "(6 bewerkingen)" te klikken. --Rein N. 7 okt 2011 13:46 (EDT)

Dat had je me ook al eens uitgelegd, maar ik geloof dat ik het nu helemaal begrijp. Die instelling had ik al. Even afwachten tot er een meervoudige wijziging is om het te proberen. Bedankt, Salix2 8 okt 2011 04:03 (EDT)

Opmaak artikel Brugge

Iemand had iets toegevoegd aan het artikel Brugge, toen heb ik een kleine handeling gedaan, daarna de andere weer enkele handelingen. Op enig moment is er iets gewijzigd aan de bladopmaak. Je moet nu horizontaal scrollen en bij mijn eerste handeling was het nog OK. Ik weet niet wat er is gebeurd, misschien een ongewilde dubbele toetsaanslag. Wie kan dit oplossen? Salix2 26 okt 2011 15:38 (EDT)

Heb even naar je probleem gekeken en zag wat er aan de hand is. De oplossing is eigenlijk simpel. Er is tijdens de laatste bewerking een regel ingevoerd waar de tekst met een spatie begint. Vind die tekst en verwijder de spatie en je hebt het opgelost! Je herkent de tekst aan een ander letterbeeld binnen een kader. Dit is de boosdoener: " Op de gevel bevinden zich beelden van bijbelse en historische ... " enz. Nu denk ik, dat jij dit wel op kan lossen. Succes --Rein N. 26 okt 2011 20:42 (EDT)
Ja hoor, kost alleen bloed zweet en tranen. Gedaan, Salix2 27 okt 2011 07:29 (EDT)

Disamb

Is er een specifieke reden waarom we het sjabloon {{db}} gebruiken in plaats van het sjabloon {{disamb}}? Ik vind die tweede er mooier uitzien. --globe-trotter 23 jan 2012 12:13 (EST)

Als er een reden was, is die met het vertrek van degene(n), die deze keuze gemaakt hebben, meegenomen. Mogelijk weet de andere actieve admin nog iets meer over, hij draai nog iets langer mee dan ik. --Rein N. 24 jan 2012 14:12 (EST)
Heb nog eens nagedacht en Dp en disamb (met dubbele accculaden) geven nu hetzelfde resultaat. --Rein N. 17 feb 2012 13:15 (EST)
De reden dat disamb (van het Engelse disambiguation) niet gebruikt werd is waarschijnlijk omdat het geen Nederlands is, het staat immers niet in de Dikke van Dale. De letterlijke vertaling van disambiguation is doorverwijzing of doorverwijspagina (DP). - Gentenaar 19 feb 2012 18:03 (EST)

Update een week uitgesteld. Op 15 mei 2012 om circa 12u gaat de site voor 2 dagen op "Alleen Lezen" voor een Mediawiki update. Wijzigingen zijn dan tijdelijk niet mogelijk.

Update een week uitgesteld. Op 15 mei 2012 om circa 12u gaat de site voor 2 dagen op "Alleen Lezen" voor een Mediawiki update. Wijzigingen zijn dan tijdelijk niet mogelijk. --Rein N. 5 mei 2012 12:20 (EDT)

Na drie dagen Alleen Lezen zijn aanpassingen weer mogelijk. Blijkbaar is de operatie niet gelukt. We hebben nog geen nieuwe software versie. Nader bericht is ons toegezegd door IB. --Rein N. 17 mei 2012 19:22 (EDT)


Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Opnieuw op "Alleen lezen". Laten we er het beste van hopen. Er wordt ook nieuwe hardware in gebruik genomen. tot later --Rein N. 4 jun 2012 14:26 (EDT)

Mediawiki update naar 1.17 geslaagd

Het heeft weer een paar dagen gekost, dat de site op "alleen lezen" stond, maar nu hebben Mediawiki 1.17. Het eerste wat opvalt, is een nieuw uiterlijk. Andere veranderingen vallen minder op. --Rein N. 8 jun 2012 01:15 (EDT)


Nu rechtstreeks afbeeldingen overnemen van Wikipedia Commens

Bovenstaand bericht over de stap naar WM 1.17 heeft een ander gevolg: Als je nu een foto of kaart op Wikipedia Commens wilt gebruiken kan dat zonder dat je eerst down- en weer upload naar hier. Voer de bestandsnaam in op de pagina op de gebruikelijke manier en je het bent van het lastige invullen van allerlei zaken af, als dat op Wikipedia Commens al gebeurd is. --Rein N. 4 jul 2012 10:55 (EDT)

Lege pagina Docent

Het gaat over Aboutdocentpage, te vinden aan uw linkerzijde. Deze pagina bestaat niet in het Nederlands, maar wel in het Engels. Is het nuttig om deze pagina te laten staan in het menu? Smile4ever 9 jul 2012 14:27 (EDT)

Daar ben ik me van bewust. Het menu is begin vorige maand aangepast (zie de aankondigen hierboven), tijdens de Mediawiki upgrade door de mensen, die voor de server zorgen. Naar die upgrade hebben we lang uitgekeken, mede omdat lang niet gedaan was en het geruime tijd uitliep. Het menu is inderdaad opgezet naar het Engelse voorbeeld. Er zijn momenteel veel te weinig mensen om voor alle pagina's een docent te hebben. Dat ideaal zullen we nooit bereiken. Een paar pagina's moet wel te doen zijn. Uiteindelijk roei je met de riemen, die je hebt. Pas in september wil ik een overleg over starten, na de vakantietijd. Consensus kost tijd. Tenslotte is er nog een belangrijke ontwikkeling gaande, die wat meer nieuwe mensen zou kunnen trekken en zelfs indertijd vertrokken kan bewegen om terug te keren. Op die uitslag wacht ik ook nog, maar dit speelt deze maand. Discussies hierover worden op tenminste twee andere plaatsen, waar ik ze kan volgen, gevoerd en kosten ook wat van mijn tijd om die te volgen. --Rein N. 10 jul 2012 06:09 (EDT)
Pagina aangemaakt, iedereen die dat wil kan nu docent worden van een bestemming naar keuze. - Gentenaar 21 sep 2012 11:19 (EDT)

Toekomst van Wikitravel?

Hallo, ik ben benieuwd wat de toekomst van Wikitravel moet worden nu de Wikimedia er een Wikivojage wil steunen. Wie heeft er interesse aan Wikimedia? Groeten --Wieis 21 okt 2012 17:29 (EDT)

Hallo Wieis. The future is that Wikitravel will continue to grow, and soon we will have more moderators both in the English version and here in the Dutch (NL) version! I hope you will contribute, and continue to use Wikitravel -- the best free travel guide on the Internet! If you have any questions, feel free to contact me on my English Talk page or at the Wikitravel Shared Travellers Pub where non-English versions are discussed amongst the wider community. Tot zo!--IBobi 22 okt 2012 13:38 (EDT)

Genummerde opsomming bij Inhoud

Als er een genummerde opsomming aan het begin van een pagina staat dan gaat het fout als in het zelfde vertikale gebied ook de inhoudsopgave staat. Zie voor een voorbeeld Bangkok. FredTC 2 nov 2012 04:58 (EDT)

Thank you for finding that, FredTC. Are there any other articles where you see that? Do you feel comfortable making that formatting change, or would you prefer that an administrator do it?--IBobi 2 nov 2012 13:20 (EDT)
IBAlex already made a correction to the Bangkok page, but it is just avoiding the problem, not really solving it. IBAlex just replaced the # by fixed numbers. The problem also occurs with bullet lists (see Tijdzones). The problem does not occur on Wikipedia, so there must be a real solution. FredTC 4 nov 2012 03:48 (EST)
Hmm... can you link a page here from WP to illustrate how it works there without these formatting problems? We need somethign to compare it to.--IBobi 5 nov 2012 14:57 (EST)
I found this one with a bullet list: [[1]], and this one with a numbered list: [[2]]. FredTC 5 nov 2012 23:40 (EST)