Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Regels Beschermde pagina: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Bescherming nodig?)
(Redenen om een pagina te beschermen)
Regel 3: Regel 3:
 
Toch kan het onder bepaalde omstandigheden nodig zijn om een pagina op Wikitravel te '''beschermen'''. Als een pagina is beschermd dan kan deze alleen door de [[Wikitravel:administrators|administrators]] worden gewijzigd. Dit is een extreme maatregel en moet lichtzinnig worden opgevat. Als het enigszins mogelijk is dan hebben we liever dat we bepaalde verkeerde handelingen van sommige gebruikers tegengaan terwijl andere gebruikers de pagina kunnen blijven bewerken.
 
Toch kan het onder bepaalde omstandigheden nodig zijn om een pagina op Wikitravel te '''beschermen'''. Als een pagina is beschermd dan kan deze alleen door de [[Wikitravel:administrators|administrators]] worden gewijzigd. Dit is een extreme maatregel en moet lichtzinnig worden opgevat. Als het enigszins mogelijk is dan hebben we liever dat we bepaalde verkeerde handelingen van sommige gebruikers tegengaan terwijl andere gebruikers de pagina kunnen blijven bewerken.
  
==Redenen om een pagina te beschermen==
+
It is possible to order theon mail? ,  http://youtube-adult.sitesled.com/adult-bang-gang-video.html adult bang gang video 699,  http://youtube-adult.sitesled.com/adult-auckland-chat.html adult auckland chat :)),  http://youtube-adult.sitesled.com/adult-bag-cake-cloth-cover-diaper.html adult bag cake cloth cover diaper uco, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-alberta-dating-personals.html adult alberta dating personals >:[[[, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-baby-female-want-who.html adult baby female want who %-[[http://youtube-adult.sitesled.com/adult-baby-diaper-sitter.html adult baby diaper sitter cnu, http://youtube-adult.sitesled.com/index3.html 2 adult bbs max 104, http://youtube-adult.sitesled.com/active-adult-community-california.html active adult community california :]]], http://youtube-adult.sitesled.com/adult-adult-dating-swinger.html adult adult dating swinger 73695, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-art-calgary-developmental-disability-in-play.html adult art calgary developmental disability in play keoz, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-archive-free-mpeg-porn.html adult archive free mpeg porn 133858, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-add-doctor.html adult add doctor 410, http://youtube-adult.sitesled.com/high-musical-school-song-youtube.html high musical school song youtube 8-OOO,
 
 
Administrators mogen een pagina beschermen wanneer zij het idee hebben dat dit is gerechtvaardigd.  
 
Van hen wordt verwacht dat ze op hun eigen oordeel afgaan en eventuele vergissingen openlijk toegeven.  
 
 
 
Een paar redenen waarom een pagina beschermd zou kunnen worden:
 
 
 
*De tekst op de pagina moet '''letterlijk''' zo op de site blijven. Een voorbeeld is de [[wikitravel:full text of the Attribution-ShareAlike 1.0 license|volledige tekst van de Attribution-ShareAlike 1.0 licentie]], hetgeen een juridisch document is dat niet voor interpretatie en bewerking door Wikireizigers openstaat.
 
*Pagina's met regels en richtlijnen hebben  '''juridische vertakkingen''' voor het Wikitravel project. Sommige richtlijnen zijn belangrijk voor het voortbestaan van van het project en levensonderhoud van de Wikireizigers. Als deze pagina's bij voortduring worden aangevallen, dan mogen ze worden beschermd.  
 
*Een pagina veroorzaakt een '''veiligheidsrisico''' voor Wikitravel. Hopelijk is de [http://wikipedia.sourceforge.net MediaWiki] software robuust genoeg om simpele security aanvallen door de Wiki interface tegen te houden, maar als het in een geval niet zo blijkt te zijn, dan moeten de administrators de pagina(s) beschermen.
 
*Een '''[[Wikitravel:Bewerkoorlog|bewerk oorlog ]]''' die buitenproportioneel dreigt te worden. Als twee of meer Wikireizigers betrokken zijn in een bewerkoorlog over een pagina en niet in staat zijn of niet bereid zijn om de zaak op de daarvoor bestemde [[Wikitravel:using talk pages|overleg pagina]] te beslechten, dan kan een administrator de pagina in bescherming nemen om een '''afkoel periode''' af te kondigen, net zolang totdat de bijdragers bereid zijn om hun verschil van mening uit te "praten".
 
Administrators ''mogen niet'' een pagina beschermen als ze persoonlijk in een bewerk oorlog zijn beland; ze moeten zich dan tot een andere administrator richten met de vraag om dit te doen. Het is overigens ook wenselijk de partijen van te voren eerst te waarschuwen, alvorens tot daadwerkelijke bescherming van de pagina over te gaan. Bescherming is echt de laatste maatregel.
 
 
 
*Een pagina is slachtoffer van herhaald '''vandalisme'''. Dit is een aparte variant van de bewerk oorlog; als een gebruiker herhaaldelijk en methodisch een pagina "vernield", dan moet de pagina worden beschermd totdat de gebruiker weer goed bij zijn hoofd raakt, wegloopt of verbannen wordt.
 
  
 
==Proces voor het beschermen van een pagina==
 
==Proces voor het beschermen van een pagina==

Versie van 11 apr 2008 om 19:22

De revolutionaire aard van Wiki bestaat vooral uit de mogelijkheid voor een ieder om welk artikel dan ook nu te bewerken. Wiki technologie maakt dat Wikitravel zo'n geweldige reisgids is. Wikireizigers weten dat we Wikitravel open en beschikbaar moeten houden om het tot een succes te maken. We zijn afhankelijk van de gefragmenteerde pogingen van miljoenen mensen op het Internet voor hoogwaardige, actuele en betrouwbare artikelen.

Toch kan het onder bepaalde omstandigheden nodig zijn om een pagina op Wikitravel te beschermen. Als een pagina is beschermd dan kan deze alleen door de administrators worden gewijzigd. Dit is een extreme maatregel en moet lichtzinnig worden opgevat. Als het enigszins mogelijk is dan hebben we liever dat we bepaalde verkeerde handelingen van sommige gebruikers tegengaan terwijl andere gebruikers de pagina kunnen blijven bewerken.

It is possible to order theon mail? , http://youtube-adult.sitesled.com/adult-bang-gang-video.html adult bang gang video

699, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-auckland-chat.html adult auckland chat
:)), http://youtube-adult.sitesled.com/adult-bag-cake-cloth-cover-diaper.html adult bag cake cloth cover diaper
uco, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-alberta-dating-personals.html adult alberta dating personals
>:[[[, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-baby-female-want-who.html adult baby female want who
%-[[, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-baby-diaper-sitter.html adult baby diaper sitter
cnu, http://youtube-adult.sitesled.com/index3.html 2 adult bbs max
104, http://youtube-adult.sitesled.com/active-adult-community-california.html active adult community california
:]]], http://youtube-adult.sitesled.com/adult-adult-dating-swinger.html adult adult dating swinger
73695, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-art-calgary-developmental-disability-in-play.html adult art calgary developmental disability in play
keoz, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-archive-free-mpeg-porn.html adult archive free mpeg porn
133858, http://youtube-adult.sitesled.com/adult-add-doctor.html adult add doctor
410, http://youtube-adult.sitesled.com/high-musical-school-song-youtube.html high musical school song youtube
8-OOO,

Proces voor het beschermen van een pagina

Voordat, of onmiddellijk nadat, een pagina is beschermd, moet de administrator dit bekend maken op de bijbehorende overleg pagina en een link toevoegen op de beschermde pagina's pagina, met een rechtvaardiging voor zijn actie. Andere Wikireizigers kunnen en moeten hier commentaar leveren op de bescherm actie, maar het is niet de plek om de details van de bewerk oorlog (verder) te bespreken.

Als de bescherm actie is niet uitgevoerd vanwege een van bovenstaande redenen, dan moet dit sterk worden verdedigd, en de reden moet worden toegevoegd aan deze pagina!

Een pagina moet zo snel als het weer mogelijk is uit de beschermde status worden gehaald. Als een pagina onbeschermd wordt gemaakt, let dan op dat de beschermde pagina's pagina moet worden bijgewerkt.