Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Over

Uit Wikitravel
Versie door Washy (overleg | bijdragen) op 8 mrt 2007 om 07:36 (vertaling)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wikitravel is een project om een vrije, complete, aktuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te maken. Het is gemaakt in samenwerking door Wikireizigers vanover de hele wereld.

Het project is begonnen in juli van 2003 door de twee oprichters, Evan en Maj. Het was de inspiratie van Wikipedia, de vrije encyclopedie, en door het nodig hebben door reizigers van actuele informatie welke lang niet altijd en iedereen bereikt. In april 2006, Wikitravel en World66, een andere reiswiki, waren verworven door Internet Brands, Inc., een operator van consumenteninformatie websites.

Wikitravel is gemaakt met de energie van kennisdeling wat reizen zo aantrekkelijk maakt. Wanneer reizigers elkaar ontmoeten op het pad, wisselen ze informatie uit over de plaatsen waar ze kwamen en stellen vragen over plaatsen waar ze heen gaan. We willen het makkelijk maken om die kennis te delen en het anderen te laten delen; onze copyleft licentie betekent dat de feiten welke u kent, ver en wijd terecht komen.

Om Wikitravel te maken gebruiken we een hulpmiddel (of een methode, of een technologie), genaamd Wiki, dat elke internet lezer kan maken, updaten, bewerken en illustreren, elk artikel op de website. We delen al onze stukken van kennis, bewerken het, zuiveren het en monteren het in een aangenaam en samenhangend geheel. Hoe meer mensen de bewerk link gebruiken, hoe beter Wikitravel wordt.

We hebben enige mijlpalen te volbrengen, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Als u nieuw op Wikitravel bent, voel u vrij om erin te duiken en ons te helpen.

Zie ook