Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Over: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(10 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Wikitravel''' is een project om een vrije, complete, up-to-date en betrouwbare wereldwijde reisgids te maken. Het is gemaakt in samenwerking  door [[Wikitravel:Wikireizigers|Wikireizigers]] vanover de hele wereld.
+
'''Wikitravel''' is een project om een wereldwijde gratis, volledige, actuele en betrouwbare reisgids te maken. Het is gemaakt in samenwerking  door [[Wikitravel:Wikireizigers|Wikireizigers]] vanuit de hele wereld.
  
Het project is begonnen in juli van 2003 door de twee oprichters, [[User:Evan|Evan]] en [[User:Maj|Maj]]. Het was de inspiratie van [http://wikipedia.org/ Wikipedia], de vrije encyclopedie, en door het nodig hebben door reizigers van actuele informatie welke lang niet altijd en iedereen bereikt. In april 2006, Wikitravel en [http://world66.com/ World66], een andere reiswiki, waren verworven door [http://internetbrands.com/ Internet Brands, Inc.], een operator van consumenteninformatie websites.  
+
Het project is gestart in juli 2003 door de twee oprichters, [[User:Evan|Evan]] en [[User:Maj|Maj]]. Ze zijn geïnspireerd door de gratis encyclopedie [http://wikipedia.org/ Wikipedia]. De combinatie van de twee netwerken, namelijk de mensen over de hele wereld en de kabeltjes die Internet mogelijk maken, maken dat dit een ideale combinatie is om een reisgids te maken en bij te houden. Er zijn altijd mensen ter plekke om de laatste veranderingen op te schrijven en altijd mensen die de laatste informatie morgen nodig hebben. In april 2006, zijn Wikitravel en [http://world66.com/ World66], een andere reiswiki, aangekocht door [http://internetbrands.com/ Internet Brands, Inc.], een operator van websites gericht op consumenten-informatie.  
  
Wikitravel is gemaakt met de '''energie van kennisdeling''' wat reizen zo aantrekkelijk maakt. Wanneer reizigers elkaar ontmoeten op het pad, wisselen ze informatie uit over de plaatsen waar ze kwamen en stellen vragen over plaatsen waar ze heen gaan. We willen het makkelijk maken om die kennis te delen en het anderen te laten delen; onze [[Wikitravel:Copyleft|copyleft]] licentie betekent dat de feiten welke u kent, ver en wijd terecht komen.
+
Wikitravel is gemaakt met de '''energie van kennisdeling''' wat reizen zo aantrekkelijk maakt. Wanneer reizigers elkaar onderweg ontmoeten, wisselen ze informatie uit over de plaatsen waar ze net waren en stellen vragen over plaatsen waar ze heen gaan. We willen het makkelijk maken om die kennis te delen en het anderen te laten delen; onze [[Wikitravel:Copyleft|copyleft]] licentie betekent dat de feiten die je kent, overal terecht (kunnen) komen.
  
Om Wikitravel te maken gebruiken we een hulpmiddel (of een methode, of een technologie), genaamd [[Wikitravel:Wiki|Wiki]], dat '''elke internet lezer''' kan [[Wikitravel:Hoe een nieuwe pagina te maken|maken]], updaten, [[Wikitravel:Hoe een pagina te bewerken|bewerken]] en illustreren, ''elk'' artikel op de website. We delen al onze stukken van kennis, bewerken het, zuiveren het en monteren het in een aangenaam en samenhangend geheel. Hoe meer mensen de '''bewerk''' link gebruiken, hoe ''beter'' Wikitravel wordt.  
+
Om Wikitravel te maken gebruiken we een hulpmiddel (of een methode, of een technologie), genaamd [[Wikitravel:Wikiwiki|Wiki]]; Hiermee kan '''elke internet lezer''' ''elk'' artikel [[Wikitravel:Hoe start ik een nieuwe pagina|maken]], updaten, [[Wikitravel:Hoe pas ik een pagina aan|bewerken]] en illustreren, op de website. Samen delen we al onze weetjes, bewerken het, zuiveren het en monteren het in een aangenaam en samenhangend geheel. Hoe meer mensen de '''bewerk''' link gebruiken, hoe ''beter'' Wikitravel wordt.  
  
We hebben enige [[Wikitravel:Mijlpalen|mijlpalen]] te volbrengen, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Als u [[Wikitravel:Welkom nieuwkomers|nieuw op Wikitravel bent]], voel u vrij om [[Wikitravel:Erin duiken|erin te duiken]] en [[Wikitravel:Hoe Wikitravel te helpen|ons te helpen]].
+
We hebben enige [[Wikitravel:Mijlpalen|mijlpalen]] te volbrengen, en we hebben nog een lange weg te gaan. Als je [[Wikitravel:Welkom, nieuwkomers|nieuw bent op Wikitravel]], voel je vrij om [[Wikitravel:Duik erin|erin te duiken]] en [[Wikitravel:Manieren om Wikitravel te helpen|reizigers overal te helpen]].
  
 
== Zie ook ==
 
== Zie ook ==
 +
*[[Wikitravel:Regels en richtlijnen|Onze eerlijke Spelregels]]
 +
*[[Wikitravel:Stijlhandboek|Onze vriendelijke Stijl en toon]]
 +
*[[Wikitravel:Gebruiksvoorwaarden|Onze prettige Gebruiksvoorwaarden]]

Versie van 5 mei 2010 om 19:44

Wikitravel is een project om een wereldwijde gratis, volledige, actuele en betrouwbare reisgids te maken. Het is gemaakt in samenwerking door Wikireizigers vanuit de hele wereld.

Het project is gestart in juli 2003 door de twee oprichters, Evan en Maj. Ze zijn geïnspireerd door de gratis encyclopedie Wikipedia. De combinatie van de twee netwerken, namelijk de mensen over de hele wereld en de kabeltjes die Internet mogelijk maken, maken dat dit een ideale combinatie is om een reisgids te maken en bij te houden. Er zijn altijd mensen ter plekke om de laatste veranderingen op te schrijven en altijd mensen die de laatste informatie morgen nodig hebben. In april 2006, zijn Wikitravel en World66, een andere reiswiki, aangekocht door Internet Brands, Inc., een operator van websites gericht op consumenten-informatie.

Wikitravel is gemaakt met de energie van kennisdeling wat reizen zo aantrekkelijk maakt. Wanneer reizigers elkaar onderweg ontmoeten, wisselen ze informatie uit over de plaatsen waar ze net waren en stellen vragen over plaatsen waar ze heen gaan. We willen het makkelijk maken om die kennis te delen en het anderen te laten delen; onze copyleft licentie betekent dat de feiten die je kent, overal terecht (kunnen) komen.

Om Wikitravel te maken gebruiken we een hulpmiddel (of een methode, of een technologie), genaamd Wiki; Hiermee kan elke internet lezer elk artikel maken, updaten, bewerken en illustreren, op de website. Samen delen we al onze weetjes, bewerken het, zuiveren het en monteren het in een aangenaam en samenhangend geheel. Hoe meer mensen de bewerk link gebruiken, hoe beter Wikitravel wordt.

We hebben enige mijlpalen te volbrengen, en we hebben nog een lange weg te gaan. Als je nieuw bent op Wikitravel, voel je vrij om erin te duiken en reizigers overal te helpen.

Zie ook