Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Licentie-upgrade: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(Instemming)
Regel 43: Regel 43:
 
==Instemming==
 
==Instemming==
 
==Afwijzing==
 
==Afwijzing==
 +
  
  
Regel 55: Regel 56:
 
[[es:Wikitravel:Actualización de licencia]]
 
[[es:Wikitravel:Actualización de licencia]]
 
[[fi:Wikitravel:Lisenssipäivitys]]
 
[[fi:Wikitravel:Lisenssipäivitys]]
 +
[[fr:Wikitravel:License upgrade]]
 
[[he:ויקיטיול:License upgrade]]
 
[[he:ויקיטיול:License upgrade]]
 
[[ja:Wikitravel:ライセンス・アップグレード]]
 
[[ja:Wikitravel:ライセンス・アップグレード]]

Versie van 2 nov 2009 om 14:03


Wikitravel is van plan haar licentie te upgraden van de huidige Creative Commons Attribution-ShareAlike 1.0 ("CC 1.0") naar Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 ("CC 3.0"). Verklaringen van Instemming en afwijzing om jouw bijdragen onder de nieuwe licentie onder te brengen worden geaccepteerd tot 1 december 2009; als er brede consensus is voor de licentie-upgrade, zal deze plaatsvinden op 1 januari 2010.


Waarom?

Door te upgraden van de oude CC 1.0 naar de nieuwste CC 3.0, kan Wikitravel ...

  • Andere tekstbijdragen gebruiken van projecten die onder licentie CC 2.0 of hoger vallen. Zo kunnen we bijdragen gaan gebruiken afkomstig van Wikipedia, World66, HitchWiki, Travellerspoint en en vele anderen....
  • Hergebruik versimpelen. Momenteel is de tekst van Wikitravel CC 1.0, maar veel plaatjes zijn CC 3.0, wat zorgt voor een lastige jurische en auteursrechtelijke situatie. Na de upgrade zal de hele site vallen onder CC 3.0.
  • Voldoen aan internationale standaarden. CC 1.0 is geschreven met de auteursrechten wetgeving van de Verenigde Staten in gedachten. De wetgeving omtrent copyright is wereldwijd zeer verschillend. CC 3.0 is beschikbaar in jurisdictie-specifieke versies, wat je extra bescherming biedt voor hergebruik buiten de Verenigde Staten.
  • Een steviger juridische positie innemen Creative Commons heeft vele gaten in de oude CC-licentie gedicht, waardoor eventuele overtredingen van de licentie door derden door ons aangepakt kunnen worden.
  • Klaar zijn voor de toekomst. In CC 1.0 is niets geregeld voor automatische updates van de licentie (waarom we deze procedure moeten doorlopen), maar CC 3.0 zal automatisch naar de nieuwste versie upgraden.

Jouw rechten van 'naamsvermelding' en 'gelijk delen' zijn beter beschermd met CC 3.0 dan met CC 1.0. CC 1.0 is ooit voor dit project gekozen omdat er geen andere praktische opties waren toen Wikitravel werd gelanceerd. Tegenwoordig is Wikitravel het enige project van deze grootte die deze oude licentie nog gebruikt. Meer details over de verschillen kun je vinden op deze (Engelstalige) webpagina's:

Wat moet ik doen

Je hebt drie opties:

  1. Instemming by signing the Consent section below. This means you consent to relicense all your contributions to all Wikitravel versions under CC 3.0.
  2. Afwijzing door het tekenen van de Afwijzing sectie hieronder. Dit betekent dat je protesteert tegen de licentie wijziging en niet instemt om je geschreven werk te herlicienseren. Als de gemeenschappelijke consensus beslist om verder te gaan met de migratie dan kan je werk verwijderd worden uit Wikitravel.
  3. Niets doen. Als de gemeenschap verder gaat met de migratie dan kunnen je bijdragen ofwel bewaard worden of verwijderd worden onder de discretie van de andere gebruikers van de site.

Als je wil overleggen over je standpunt betreffende de licentie-upgrade, add a comment to Shared:Talk:License upgrade. You can later return and sign under Consent or Refuse.

Instemming

Ik, de ondergetekende, verklaar bij deze dat al mijn vorige, huidige en toekomstige tekst en foto bijdragen aan alle taalversies van Wikitravel onder versie 3.0 van de Creative Commons Attributino Share-Alike licentie zullen vallen.

Om te tekenen, login op deze site, editeer de pagina en voeg de tekst toe: # ~~~~.
  1. Rein N. 2 nov 2009 07:32 (EST)

Afwijzing

Ik, ondergetekende, verklaar bij deze dat ik niet wens dat mijn bijdragen onder herlicensieren naar versie 3.0 van de Creative Commons Attribution Share-Alike License vallen, en bij deze eis ik de verwijdering daarvan van deze site.'

To sign, login to the site, edit this page and enter # ~~~~.


Instemming

Afwijzing

Zie ook