Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:IB: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(Internet Brands - beginnetje)
 
k (IB moved to Wikitravel:IB: Is geen artikel voor de gewone naamruimte)
(geen verschil)

Versie van 23 apr 2006 om 07:16

Enkele dagen geleden kregen de meest actieve bijdragers de uitnodiging voor een chatsessie om een announcement te maken. Helaas kon ik er niet bij zijn, maar ik heb wel de chat-transcript ontvangen. Zo te zien waren er maar een viertal personen die er wel bij konden zijn, dus ik was duidelijk de enige niet.

Ik raad jullie allemaal aan om de aankondiging in het engels te lezen, dit kun je hier doen: http://wikitravel.org/en/Wikitravel:20_April_2006

In ruwe lijnen komt het hier op neer:

  • world66 en wikitravel waren beide soortgelijke projecten: een reisgids dat gratis was voor iedereen en door vrijwilligers gebouwd werd. Deze projecten zullen samen 1 project worden.
  • Beide sites zijn, om dit te kunnen doen, verkocht geweest aan een bedrijf dat "Internet Brands" noemt.
  • Er kunnen in een toekomst reclamebanners en andere publiciteitsvormen op de site verschijnen. De opbrengst van deze gaat naar Internet Brands.

De transitie naar deze nieuwe vorm zal zachtjesaan vorm nemen. World66 zal zich vooral bezighouden met het belevingsaspect van bestemmingen, en wikitravel zal dan de objectieve informatie bijdragen.

Internet Brands

Dit is een commercieel bedrijf dat zich bezig houdt met informatieve websites. Het feit dat het bedrijf winst nastreeft is een probleem met de manier waarop wikitravel tot nu toe heeft gewerkt. Deze problemen zullen waarschijnlijk door Evan opgelost worden.

In feite kan IB enkel de domeinnaam bezitten en de servers hosten. De inhoud behoort door de licentie aan de gebruikers (in het algemeen). Met andere woorden kan Internet Brands het logo niet buiten de wikitravel site gebruiken zonder de maker van het logo te vermelden.

Discussie

Er zijn natuurlijk veel vragen, onzekerheden, problemen en anderen die besproken moeten worden. Aangezien de nederlandstalige admins maar evenweinig informatie als de gewone gebruikers hebben, kun je best alle vragen op de engelse pagina stellen. Ik twijfel er wel aan of je snel antwoord gaat krijgen.