Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Hoe hernoem ik een pagina: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 1: Regel 1:
Soms is het nodig om een pagina te hernoemen in Wikitravel. Misschien vanwege een spelfout, of omdat het niet aan de [[Wikitravel:article naming conventions|article naming conventions]] van Wikitravel voldoet, of de pagina is per ongeluk in de verkeerde [[Wikitravel:namespaces|namespace]] gecreëerd. Wat de reden ook is, het hernoemen (of verplaatsen van een pagina gaat als volgt:
+
Soms is het nodig om een pagina te hernoemen in Wikitravel. Misschien vanwege een spelfout, of omdat het niet aan de [[Wikitravel:Naamgeving_van_artikelen| Naamgeving van artikelen]] van Wikitravel voldoet, of de pagina is per ongeluk in de verkeerde [[Wikitravel:namespaces|namespace]] gecreëerd. Wat de reden ook is, het hernoemen (of verplaatsen van een pagina gaat als volgt:
  
  
Regel 10: Regel 10:
  
 
De oude naam wordt bewaard als een "[[Wikitravel:How to redirect a page|redirect]]" pagina. De links naar de oude pagina worden automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina.  
 
De oude naam wordt bewaard als een "[[Wikitravel:How to redirect a page|redirect]]" pagina. De links naar de oude pagina worden automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina.  
Toch, ga ajb naar de pagina's die een link hebben naar de oude pagina, en corrigewer de oude, foute links in de nieuwe link.
+
Toch, ga ajb naar de pagina's die een link hebben naar de oude pagina, en corrigeer de oude, foute links in de nieuwe link.
  
*Ga naar de nieuwe pagina en klik aan de linkerkant op '''Verwijzingen naar deze pagina'''. Hiermee krijg je te zien welke artikelen in Wiktravel naar deze pagina verwijzen. De ''oude'' naam van de pagina wordt getoond als een ''redirect pagina'' and de verwijzingen naar de oude naam van de pagina worden daar onder getoond.  
+
*Ga naar de nieuwe pagina en klik aan de linkerkant op '''Verwijzingen naar deze pagina'''. Hiermee krijg je te zien welke artikelen in Wiktravel naar deze pagina verwijzen. De ''oude'' naam van de pagina wordt getoond als een ''redirect pagina'' en de verwijzingen naar de oude naam van de pagina worden daar onder getoond.  
  
  

Versie van 9 mrt 2007 om 15:58

Soms is het nodig om een pagina te hernoemen in Wikitravel. Misschien vanwege een spelfout, of omdat het niet aan de Naamgeving van artikelen van Wikitravel voldoet, of de pagina is per ongeluk in de verkeerde namespace gecreëerd. Wat de reden ook is, het hernoemen (of verplaatsen van een pagina gaat als volgt:


  • Ga naar de pagina zoals die nu bestaat.
  • Klik op de "Hernoem" button.
  • Vul op het dan getoonde formulier, de titel van de nieuwe pagina in, zonder de rechte haakjes ("[[]]").
  • Tenzij er een hele goede reden is, laat het vinkje in de Move "talk" page' checkbox aanstaan.
  • Klik op Hernoem button.
  • Ga naar de overleg pagina voor de nieuwe pagina, en voeg een noot toe met uitleg waarom de pagina is verplaatst.

De oude naam wordt bewaard als een "redirect" pagina. De links naar de oude pagina worden automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina. Toch, ga ajb naar de pagina's die een link hebben naar de oude pagina, en corrigeer de oude, foute links in de nieuwe link.

  • Ga naar de nieuwe pagina en klik aan de linkerkant op Verwijzingen naar deze pagina. Hiermee krijg je te zien welke artikelen in Wiktravel naar deze pagina verwijzen. De oude naam van de pagina wordt getoond als een redirect pagina en de verwijzingen naar de oude naam van de pagina worden daar onder getoond.


Zie ook

Dit artikel bevat informatie die niet in het Nederlands geschreven is. Het heeft vertaling nodig. Duik erin en help het vertalen!