Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Hoe hernoem ik een pagina: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(Eerste deel vertaald)
 
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Soms is het nodig om een pagina te hernoemen in Wikitravel. Misschien vanwege een spelfout, of omdat het niet aan de [[Wikitravel:article naming conventions|article naming conventions]] van Wikitravel voldoet, of de pagina is per ongeluk in de verkeerde [[Wikitravel:namespaces|namespace]] gecreëerd. Wat de reden ook is, het hernoemen (of verplaatsen van een pagina gaat als volgt:
+
Soms is het nodig om een pagina te hernoemen in Wikitravel. Misschien vanwege een spelfout, of omdat het niet aan de [[Wikitravel:Naamgeving_van_artikelen| Naamgeving van artikelen]] van Wikitravel voldoet, of de pagina is per ongeluk in de verkeerde [[Wikitravel:Paginanamen index|"naam-ruimtes"]] gecreëerd. Wat de reden ook is, het hernoemen (of verplaatsen van een pagina gaat als volgt:
  
  
Regel 7: Regel 7:
 
*Tenzij er een hele goede reden is, laat het vinkje in de ''Move "talk" page''' checkbox aanstaan.
 
*Tenzij er een hele goede reden is, laat het vinkje in de ''Move "talk" page''' checkbox aanstaan.
 
*Klik op Hernoem button.
 
*Klik op Hernoem button.
*Ga naar de [[Wikitravel:using talk pages|talk page]] voor de nieuwe pagina, en voeg een noot toe met uitleg waarom de pagina is verplaatst.
+
*Ga naar de [[Wikitravel:using talk pages|overleg pagina]] voor de nieuwe pagina, en voeg een noot toe met uitleg waarom de pagina is verplaatst.
  
 
De oude naam wordt bewaard als een "[[Wikitravel:How to redirect a page|redirect]]" pagina. De links naar de oude pagina worden automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina.  
 
De oude naam wordt bewaard als een "[[Wikitravel:How to redirect a page|redirect]]" pagina. De links naar de oude pagina worden automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina.  
However, to go update existing pages that link to the old name, and replace the links with the new name.
+
Toch, ga ajb naar de pagina's die een link hebben naar de oude pagina, en corrigeer de oude, foute links in de nieuwe link.
  
*Go to the new page, and click the '''What links here''' button. This will show you all the other articles in Wikitravel that link to this page. The ''old'' name of the page will be shown as a "redirect page", and links to the old name of the page will be shown underneath it.
+
*Ga naar de nieuwe pagina en klik aan de linkerkant op '''Verwijzingen naar deze pagina'''. Hiermee krijg je te zien welke artikelen in Wiktravel naar deze pagina verwijzen. De ''oude'' naam van de pagina wordt getoond als een ''redirect pagina'' en de verwijzingen naar de oude naam van de pagina worden daar onder getoond.  
*Go to all the pages that link to the old name, and update the links so they point to the new name.
+
 
 +
 
 +
===Zie ook===
 +
 
 +
* [[Wikitravel:How to redirect a page|Hoe een pagina om te leiden naar een andere pagina]]
  
===See also===
 
  
* [[Wikitravel:How to redirect a page]]
 
  
  
 
[[de:Wikitravel:Wie du eine Seite umbenennst]]
 
[[de:Wikitravel:Wie du eine Seite umbenennst]]
 +
[[en:Wikitravel:How to rename a page]]
 
[[fr:Wikitravel:Comment renommer une page]]
 
[[fr:Wikitravel:Comment renommer une page]]
 +
[[it:Wikitravel:Come rinominare una pagina]]
 
[[ja:Wikitravel:ページ名を変えるには]]
 
[[ja:Wikitravel:ページ名を変えるには]]
 +
[[pl:Wikitravel:Jak zmienić nazwę strony]]
 
[[pt:Wikitravel:Como renomear uma página]]
 
[[pt:Wikitravel:Como renomear uma página]]
 
{{Nnl}}
 

Huidige versie van 5 jun 2009 om 08:29

Soms is het nodig om een pagina te hernoemen in Wikitravel. Misschien vanwege een spelfout, of omdat het niet aan de Naamgeving van artikelen van Wikitravel voldoet, of de pagina is per ongeluk in de verkeerde "naam-ruimtes" gecreëerd. Wat de reden ook is, het hernoemen (of verplaatsen van een pagina gaat als volgt:


  • Ga naar de pagina zoals die nu bestaat.
  • Klik op de "Hernoem" button.
  • Vul op het dan getoonde formulier, de titel van de nieuwe pagina in, zonder de rechte haakjes ("[[]]").
  • Tenzij er een hele goede reden is, laat het vinkje in de Move "talk" page' checkbox aanstaan.
  • Klik op Hernoem button.
  • Ga naar de overleg pagina voor de nieuwe pagina, en voeg een noot toe met uitleg waarom de pagina is verplaatst.

De oude naam wordt bewaard als een "redirect" pagina. De links naar de oude pagina worden automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina. Toch, ga ajb naar de pagina's die een link hebben naar de oude pagina, en corrigeer de oude, foute links in de nieuwe link.

  • Ga naar de nieuwe pagina en klik aan de linkerkant op Verwijzingen naar deze pagina. Hiermee krijg je te zien welke artikelen in Wiktravel naar deze pagina verwijzen. De oude naam van de pagina wordt getoond als een redirect pagina en de verwijzingen naar de oude naam van de pagina worden daar onder getoond.


Zie ook[bewerken]