Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Gebruiksvoorwaarden: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
k (robot Anders: it:Wikitravel:Termini d'uso)
k (robot Erbij: wts:Terms of use/ko)
Regel 33: Regel 33:
  
 
* Terug naar [[Wikitravel:Regels en richtlijnen|Hoofdpagina Regels en Richtlijnen]]
 
* Terug naar [[Wikitravel:Regels en richtlijnen|Hoofdpagina Regels en Richtlijnen]]
 +
  
  
Regel 41: Regel 42:
 
[[ja:Wikitravel:利用条件]]
 
[[ja:Wikitravel:利用条件]]
 
[[sv:Wikitravel:Användarvillkor]]
 
[[sv:Wikitravel:Användarvillkor]]
 +
[[wts:Terms of use/ko]]

Versie van 14 okt 2009 om 09:08

Het complete werk op Wikitravel -- tekst, afbeeldingen, etc -- is gratis door een ieder te gebruiken, zolang als ze zich houden aan onze copyleft regels. We zijn nog bezig om de complete Wikitravel in andere formaten beschikbaar te stellen, dus als de noodzaak voelt om de gegevens te kopiëren en elders te gebruiken, ga je gang.

De wikitravel.org Web server, met de bijbehorende Wiki software, vormen een samenwerkings instrument gebruikt om het werk van de bijdragen van de Wikireizigers te coördineren. Het staat ter beschikking van de gehele Wiktravel populatie, namelijk:

  1. Mensen die ons doel ondersteunen om een gratis, volledige, actuele en betrouwbare wereldwijde reisgids te maken.
  2. Mensen die onderkennen dat samenwerking met andere Wikitravellers noodzakelijk is om dit doel te bereiken.

Als je niet geïnteresseerd bent in onze doelen, of als je het er wel mee eens bent, maar weigert samen te werken, compromissen te sluiten , consensus te bereiken, of concessies te doen aan andere Wikitravellers, dan vragen we je om deze Webservice niet te gebruiken. Als je de service tegen onze wensen in blijft gebruiken, dan behouden we ons het recht voor om alle middelen -- zowel technisch als juridisch -- die tot onze beschikking staan te gebruiken om te voorkomen dat dat je ons werk samen verstoort.

Zie ook: Wikitravel:Handelsmerken

Reframing, inclusief afbeeldingen!

Wikitravel heeft beperkte server middelen en we willen deze graag gebruiken om de creatie van inhoud te ondersteunen.

Om deze reden vragen we individuen en organisaties die de Wikitravel inhoud re- distributie willen ondersteunen, om niet afbeeldingen vanaf de Wiki servers te gebruiken voor gebruik op eigen websites.

Spiders

Spiders, bots, en scripts die wikitravel.org lezen, moeten de volgende regels in acht nemen. Dit is inclusief "mass downloaders" zoals wget or HTTrack. IP adressen van programma's die deze regels niet in acht nemen worden geblokkeerd op TCP/IP niveau.

  1. Alleen-lezen scripts moeten het robots.txt bestand voor Wikitravel lezen en de aanwijzingen volgen. De meeste programma's (zoals wget) weten automatisch robots.txt te vinden, net als de meeste grote scripting talen' HTTP client libraries. Maar als je je eigen programma schrijft, check dan de Standard for Robot Exclusion voor meer info.
  2. Alleen-lezen scripts moeten het niet-standaard Crawl-Delay veld in robots.txt herkennen. Als dat niet het geval is, dan mogen ze toch niet vaker dan eens per 30 seconden pagina's of afbeeldingen ophalen.
  3. Alleen-lezen scripts moeten een User-Agent header set bevatten. Scripts zouden een contact emailadres of URL in de header moeten bevatten. Bijvoorbeeld:

Zie ook