Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Enorme stad artikel sjabloon: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
k (compleet vertaalt)
(Doen)
Regel 66: Regel 66:
  
 
==Doen==
 
==Doen==
''Omschrijf hier de activiteiten die je kan doen in de stad, bij voorkeur diegene die typisch zijn voor deze stad. De toerist worden dus een actieve mens. Een rivier gaan bekijken hoort bij Bekijken, een rivier afvaren hoort bij Doen. Wat hoort hier thuis ... bv. gaan schaatsen op de Grote Markt van Brussel in de winter, de afvaart van de Lesse. Wat hoort hier niet thuis : het museum gaan bezoeken tenzij het bijvoorbeeld een interactief museum is zoals het Geuzemuseum in Brussel waar je bier kan proeven. ''
+
''Omschrijf hier de activiteiten die je kan doen in de stad, bij voorkeur diegene die typisch zijn voor deze stad. De toerist wordt dus een actieve mens. Een rivier gaan bekijken hoort bij Bekijken, een rivier afvaren hoort bij Doen. Wat hoort hier thuis ... bv. gaan schaatsen op de Grote Markt van Brussel in de winter, de afvaart van de Lesse. Wat hoort hier niet thuis : het museum gaan bezoeken tenzij het bijvoorbeeld een interactief museum is zoals het Geuzemuseum in Brussel waar je bier kan proeven. ''
  
 
==Studeren==
 
==Studeren==

Versie van 8 mrt 2011 om 21:28

NB: Dit is een informatief sjablonen dat de structuur beschrijft die gebuikt dient te worden als een artikel gemaakt wordt over de grootste steden van de wereld. Bewerken van dit sjabloon zal geen nieuw artikel opleveren; voor informatie hoe een nieuw artikel genaakt kasn worden zie Wikitravel:Hoe start ik een_nieuwe_pagina.

Als een stad zo groot is, dat we echt niet al haar informatie op een pagina kwijt kunnen, breken we het op in districten of buurten, ieder met een eigen artikel -- zie het Buurt artikel sjabloon hoe deze te gebruiken. In het algemeen, we houden samenvattende informatie op de pagina over de stad, met links naar the pagina's over ieder district of buurt, en hoogtepunten van die pagina's.

voordat je aan de slag gaat met het aanmaken van buurten, lees aanbevelingen wanneer (niet) onderverdelen--het volgen van deze regels zal de gemeenschap helpen met het onderhouden van de artikelen voor de stad en haar buurten in de toekomst.

Om snel een complete lege enorme stad sjabloon toe te voegen, kopieer dan de Snelversie in de editbox van de pagina die je opent. Je kan ook {{subst:Enorme stad}} aan de pagina toevoegen, en een leeg sjabloon zal worden toegevoegd als je de pagina opslaat.

De tekst in italics is commentaar met suggesties over de inhoud van een sectie, dit is een hulpmiddel als je een nieuw artikel begint. Vervang deze commentaar door je eigen tekst. Je mag de commentaar ook laten staan als je nog niet weet wat schrijven over dat onderwerp. Op die manier kan iemand anders verder schrijven. Dit geldt slechts voor beginetje artikels, artikels met een hogere status bevatten deze commentaar natuurlijk niet. ]


{{printDistricts}} --wordt gebuikt om te verwijzen naar de lijst op aparte buurtpagina's (Die ook afgedrukt kunnen wiorden) j Het eerste deel van het artikel heeft geen hoofding. Hier geef je een korte omschrijving van de stad zodat de lezer in 5 a 10 lijnen begrijpt over welke stad het gaat en wat ze te bieden heeft en in welke context ze gesitueerd is. Je geeft een idee voer de belangrijkheid van de stad. Je kan bijvoorbeeld schrijven welk gebergte, welke rivier, welke grote stad in de buurt ligt. In welke regio ze ligt en bijzonderheden van de stad worden hier ook vermeld.

Neem ook achtergrond informatie over de stad op (b.v. Geneve is een Frans-sprekende stad, New Delhi kan gevaarlijker zijn dan andere delen van India, enz), maar probeer niet te veel info dubbel op te nemen die al in de land- of regiopagina staat.

Buurten

Het meeste van het vlees van de informatie over een enorme stad is verdeel in de individuele buurt artikelen. Je zult hier de buurten opsommen, en ook een korte beschrijving van de buurt zodat lezers weten wat het meest relevant is over de buurt voor de reiziger, welke delen van de stad deel uitmaken van de buurt, enz. Elke genoemde buurt moet duidelijk definieerde grenzen hebben on het makkelijk te maken voor andere Wikireizigers om te weten waar hij/zij nieuwe items kan steken. Zie de Buurt artikel sjabloon voor the structuur van buurt artikelen.

Info

Omschrijf de geschiedenis van de stad, de cultuur , de politiek, de relatie met andere steden en landen. Grappen en stereotiepe beelden van haar bewoners.

Arriveren

Transport details. Probeer zoveel mogelijk opties te omschrijven die je kan bedenken. Vergeet niet te vermelden hoe je transportfaciliteiten kan bereiken.

Hieronder vind je enkele secties voor de gebruikelijke transportmogelijkheden. De meest gebruikelijke zet je van boven en de minder gebruikelijke van onder in volgorde. Als er bepaalde specifieke manieren zijn om een stad te bereiken zoals per kameel of per sneeuwscooter mag je die vermelden. De secties die niet van toepassing zijn verwijder je.

Vliegtuig

Omschrijf hier de luchthaven die bij stad hoort en welke luchtvaartmaatschappijen er actief zijn. Vermeld een link naar de luchthaven http://www.luchthavenvoorbeeld.be. Hoe je van de luchthaven het centrum van de stad bereikt wordt ook hier omschreven. Indien het een afgelegen gebied betreft zoals Alaska kan je ook meer informatie geven hoe het praktisch in zijn werk gaat. Kopieer geen dienstregelingen van commerciële websites aangezien die regelmatig veranderen. Verwijs liever naar de website van de luchtvaartmaatschappij. Je kan wel de frequentie vermelden van de dienstregeling bv. een regelmatige dienstregeling of 1 keer per week. Als er geen luchthaven is laat je deze sectie weg

Trein

Vermeld de verbindingen met andere grote steden en de treinstations van de stad. Vermeld de locatie van de treinstations en hoe je ze kan bereiken. Als er geen trein regeling is voorzien in de stad laat je deze sectie weg. Maak liever een link naar de spoorwegmaatschappij www.nmbsvoorbeeld.be dan dienstregelingen te vermelden. Je kan wel de frequentie van de dienstregeling vermelden bijvoorbeeld drie treinen per uur of 1 trein om de twee uur

Auto

Routebeschrijvingen voor deze bestemming. Probeer de namen en nummers van de wegen toe te voegen, alsmede routebeschrijvingen vanuit steden in de buurt. Als het om een of andere reden onwaarschijnlijk is dat deze stad per auto wordt bereikt (jungle etc.) dan kan deze sectie worden weggelaten.

Bus

Geef de namen van de steden in de buurt en de globale schema's (1 x per dag, 1 x per uur etc). Namen en telefoonnummers van busmaatschappijen zijn ook altijd aardig. Vermeld de lokatie van de busstation(s) en geef aanwijzingen hoe daar te komen en hoe van daar bij hotel(districten) te komen. Als er geen busstation is, dan kan dit hoofdstukje worden weggelaten.

Boot

Noem de ferries, passagierschepen, barken etc. die deze bestemming aandoen. Geef de namen en contactinformatie van de maatschappijen en de locatie van de haven(s) en hoe vandaar in de stad te komen. Noem de havens waar je met een eigen boot kunt aanmeren. Als de bestemming niet per boot te bereiken is dan kan deze sectie worden weggelaten.

Lokaal transport

Hoe kan je je verplaatsen in de stad. Omschrijf hier de middelen van het openbaar vervoer en/of de middelen van het individueel vervoer. Als alles in de stad binnen wandelafstand ligt vermeld je dat ook.

Bekijken

Maak hier een lijst van toeristische attracties van de stad.

Volg de 7+- 2 regel.

 • Naam van bezienswaardigheid, Adres (bijkomende info indien nodig), telefoonnummer (email, fax, of andere coordinaten), http://www.attraction.example.com. Openingsuren. Een beknopte omschrijving van het museum in maximaal 5 lijnen die uitlegt wat deze attractie de moeite waard maakt om te bezoeken, opmerkingen, historische achtergrond of andere achtergrondinformatie. $toegangsprijs (extra toegangsprijs info).

Museums

 • Naam van museum, Adres (bijkomende info indien nodig), telefoonnummer (email, fax, of andere coördinaten), http://www.attraction.example.com. Openingsuren. Een beknopte omschrijving van het museum in maximaal 5 lijnen die uitlegt wat deze attractie de moeite waard maakt om te bezoeken, opmerkingen, historische achtergrond of andere achtergrondinformatie. $toegangsprijs (extra toegangsprijs info).

Kerken en kloosters

 • Naam van kerk of klooster, Adres (bijkomende info indien nodig), telefoonnummer (email, fax, of andere coördinaten), http://www.attraction.example.com. Openingsuren. Een beknopte omschrijving van de kerk of het klooster in maximaal 5 lijnen die uitlegt wat deze attractie de moeite waard maakt om te bezoeken, opmerkingen, historische achtergrond of andere achtergrondinformatie. Indien je de naam wil vermelden zonder meer voor de volledigheid van de gids mag dat ook. $toegangsprijs (extra toegangsprijs info).

Doen

Omschrijf hier de activiteiten die je kan doen in de stad, bij voorkeur diegene die typisch zijn voor deze stad. De toerist wordt dus een actieve mens. Een rivier gaan bekijken hoort bij Bekijken, een rivier afvaren hoort bij Doen. Wat hoort hier thuis ... bv. gaan schaatsen op de Grote Markt van Brussel in de winter, de afvaart van de Lesse. Wat hoort hier niet thuis : het museum gaan bezoeken tenzij het bijvoorbeeld een interactief museum is zoals het Geuzemuseum in Brussel waar je bier kan proeven.

Studeren

De mogelijkheden om te studeren vermeld je hier, dat kan gaan van kookles tot universiteitstudies

Werken

Welke mogelijkheden zijn er om geld te verdienen in deze stad? Dit is meer gericht naar de toerist die lang wil verblijven op deze locatie

Kopen

Wat moet de lezer weten om te kopen : winkelen in het algemeen, bijzondere winkels, specialiteiten, ambachtelijke producktrn

Eten

Hier komt een lijstje van restaurants een eetgelegenheden. Lokale specialiteiten of. Vermeld specifieke gerelateerde informatie over restaurants of algemene info over een goede buurt om te eten. Vermeld ook de prijsklasse, 2 euro is in sommige landen spotgoedkoop en in andere landen zeer duur. Voor de mensen die graag zelf hun potje maken kan je ook toevoegen waar je ingrediënten kan kopen.

Goedkoop

 • naam van het restaurant, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [1]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over de eetgelegenheid in een tot drie lijnen over wat je er kan eten, drinken, de atmosfeer, het uitzicht, de muziek, specialiteiten,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).

Middenklasse

 • naam van het restaurant, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [2]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over de eetgelegenheid in een tot drie lijnen over wat je er kan eten, drinken, de atmosfeer, het uitzicht, de muziek, specialiteiten,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).

Duur

 • naam van het restaurant, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [3]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over de eetgelegenheid in een tot drie lijnen over wat je er kan eten, drinken, de atmosfeer, het uitzicht, de muziek, specialiteiten,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).

Uitgaan

Over cafe's, bars, clubs etc. Yes, many people go out to clubs and don't drink; the name of the section is still Drink. Geef de lokale bijzonderheden aan, en geef een algemene richting waar de verschillende uitgaansbuurten zijn. Bedenk labels indien nodig (zoals: Homo-vriendelijk, student, hip&happening, buurtkroeg, chic, etc). Ook nuttig om te melden: entree prijs, dresscode, veiligheidsrisico's, vrouw-vriendelijk, pickup bar, goede/slechte avonden, etc).

 • Naam van het cafe, Adres (extra aanwijzingen indien nodig), telefoonnummer (email, fax, url, etc), [4]. Openingstijden. Een tot drie zinnen over de atmosfeer, de bediening, uitzicht, muziek, bijzonderheden etc. € prijs van bier, tap/flessen, €wijnprijs €mixen (extra prijs of speciale info).

Slapen

Vermeld hier de overnachtingsmogelijkheden : hotels, motels, jeugdherberg, campings, bed & breakfast. Interessante informatie is hoogseizoen en laagseizoen, de noodzaak om te reserveren.

 • naam van de plaats, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (email, fax, andere coordinaten indien mogelijk) [5]. Openingsuren. Een tot drie lijnen over de service, de atmosfeer, het uitzicht, de kamers $lowprice-$highprice (extra info).


Goedkoop

 • naam van het logement, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [6]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over het hotel in een tot drie lijnen over de kamers, de atmosfeer, het uitzicht, de muziek, specialiteiten,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).

Middenklasse

 • naam van het logement, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [7]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over het hotel in een tot drie lijnen over de kamers, de atmosfeer, het uitzicht, de muziek, specialiteiten,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).


Duur

 • naam van het logement, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [8]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over het hotel in een tot drie lijnen over de kamers, de atmosfeer, het uitzicht, de muziek, specialiteiten,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).

Contact

informatie over communicatiediensten zoals daar zijn telefoon, internet,gsm,... Geef informatie over gsm operatoren en dekkingsgraad, waar men internationaal kan bellen, internetcafes. Gratis of betalende wireless internet hotspots mag je ook vermelden.

 • naam van het internetcafe, adres (extra info indien nodig), telefoonnummer (e-mail, fax, andere coördinaten indien nodig), [9]. Openingsuren. Een beknopte omschrijving over de computers, aantal computers, de atmosfeer, de muziek, eten en drinken,...$lowprice-$highprice (meer info over de prijzen).

Veiligheid & Gezondheid

Hier komen de algemene tips over veiligheid (welke plaatsen zijn minder veilig, zakkenrollers,... om welke uren), de informatie van de ambassade en gezondheid (vaccins, malaria, ...)

Het Dagelijks leven

Praktische zaken, droogkuis, bakker, fitness,...

Geef hier enkel informatie die niet passen onder andere secties

Verder

Tips voor de volgende bestemming en hoe je die kan bereiken. Vermeld geen informatie die al vermeld is onder arriveren. Nabijgelegen bezienswaardigheden die te klein zijn voor een apart artikel maar toch de moeite waard om te vermelden en logisch aanschakelen bij deze stad kan je hier ook vermelden