Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Een andere kijk op reizen

Uit Wikitravel
Versie door Tatatabot (overleg | bijdragen) op 16 mei 2009 om 04:35 (robot Erbij: sv:Wikitravel:Andra sätt att se på resande)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De geografische hiërarchie is een manier om over reizen te denken en er naar te kijken, maar er zijn ook andere manieren om artikelen samen te stellen, door over onderwerpen te schrijven die land- of bestemmingoverstijgend zijn. Hieronder een paar voorbeelden maar er zijn er ongetwijfeld veel meer.


Interesses en hobby's[bewerken]

Zie ook: Interesses en hobby's

Niet alle reizigers zijn op zoek naar kunst, cultuur en strand. Sommige onderwerpen of routes over een interesse of hobby als Vogels kijken of Surfen kunnen een goed artikel opleveren, dat grensoverschrijdend zal zijn.

Reisschema's[bewerken]

zie ook: Reisschema's

Een reisschema bekijkt een aantal bestemmingen tezamen meer door middel van tijdsbepaling dan door plaatsbepaling. Bijvoorbeeld: Een zomer in de VS, Een maand in Vietnam, Week in de Ardennen, Pieterspad etc.

Reisonderwerpen[bewerken]

Zie ook: Reisonderwerpen

Ook kunnen we eens nadenken over nuttige onderwerpen als - Gehandicapte reizigers, Medicijnen voor op reis, Huwelijksreizen, etc. Sommige informatie over deze onderwerpen zal wel plaatsgebonden zijn, maar andere meer algemene info kan zijn plek verdienen in zijn eigen artikel.