Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Docenten

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 21 sep 2012 om 15:09
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wikitravellers weten soms iets over vakantiebestemmingen wat niet in een reisgids past. Soms gebeurt het dat bezoekers van Wikitravel een vraag hebben waarop er in onze reisgids geen antwoord is te vinden. Om die mensen verder te kunnen helpen is het goed om een link te hebben tussen een bepaalde bestemming en een medewerker. Docenten voor een bepaalde bestemming zijn vermeld aan de linkerzijde van de pagina, onder het zoekvak en boven de hulpmiddelen. Als je nieuwsgierig bent welke bestemmingen op dit moment docenten hebben kan je hier de alfabetische lijst raadplegen.

Docent worden[bewerken]

Om een docent van een bestemming te worden zet je het volgende sjabloon aan het einde van een artikel:

{{HeeftDocent|Gebruikersnaam}}

Vervang gebruikersnaam door uw gebruikersnaam. Als u een tweeledige gebruikersnaam hebt, bijvoorbeeld: Jan Smit, dan moet u een liggend streepje gebruiken in plaats van een spatie: Jan_Smit in plaats van Jan Smit.

{{HeeftDocent|Gebruikersnaam}}
{{HeeftDocent|Gebruiker2}} 

Geef op uw gebruikerspagina aan hoe u wil gecontacteerd worden: bijvoorbeeld op uw overlegpagina of via e-mail en breng een link aan naar [[Wikitravel:Wat is een docent?]] zodat anderen de bedoeling beter begrijpen.

Voorlopig staat er geen limiet op het aantal docenten voor een bestemming maar we streven ernaar dat het aantal schommelt tussen 3 tot 5 docenten per bestemming en afhankelijk van de grote en het belang van de plaats.

Stoppen als docent[bewerken]

Als u besluit dat u geen docent meer wil zijn of als u plant om langer dan twee weken afwezig te zijn dient u gewoon uw gebruikersnaam te verwijderen. Indien u geen regelmatige bezoeker bent van Wikitravel maar toch wil helpen kunt u aangeven om gecontacteerd te willen worden via e-mail.

Als een docent langer dan een maand onbereikbaar was zonder dat aan te geven op zijn overlegpagina kan hun naam worden verwijderd uit de docentlijst.


Iemand voordragen als docent[bewerken]

Als u merkt dat een gebruiker veel weet over een bestemming en dat het een geweldige docent zou kunnen zijn, zet dan volgende reactie op hun overlegpagina:

U weet veel over [[bestemming]], heeft u er al aan gedacht om [[Wikitravel:Docenten|Docent]] te worden? --~~~~


Rechten en verantwoordelijkheden[bewerken]

  • Docenten dienen een duidelijk gelabeld gedeelte te voorzien op hun gebruikerspagina met de bestemmingen waarvan hij of zij docent is. Daar kunnen ze aangeven hoe ze willen gecontacteerd worden: via e-mail, overlegpagina, IRC, enz... en breng een link aan naar [[Wikitravel:Wat is een docent?]] zodat anderen de bedoeling beter begrijpen.
  • Docenten moeten de informatie trachten te integreren in pagina van "hun" bestemming.
  • Docenten zijn geen baas van de pagina van "hun" bestemming. Zij hebben dezelfde rechten als alle andere gebruikers. Meningsverschillen moeten altijd worden besproken op de overlegpagina van de bestemming.

Zie ook[bewerken]