Doe mee en deel je reiskennis!

Vlaams-Brabant

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 31 jul 2011 om 03:04 (Info)
Ga naar: navigatie, zoeken
Vlaams-Brabant

Default Banner.jpg

Vlaams-Brabant is een provincie van België met als provincie hoofdstad Leuven. De provincie ligt rond Brussel en in Vlaanderen. Vroeger vormde deze samen met Waals-Brabant de provincie Brabant.

Toerisme site Vlaams-Brabant: [1].Regio's

Steden

Andere Bestemmingen

Info

Het toponiem "Vlaams-Brabant" bestaat uit twee naamsdelen, namelijk Vlaams en Brabant. Vlaams verwijst naar het feit dat het om het Vlaamse gedeelte van de voormalige provincie Brabant gaat. Deze werd gesplitst op 1 januari 1995. De naam Brabant is een afgeleide van Braecbant. Dit is een samenvoeging van braec, wat broek of drassig land betekent, en bant dat streek betekent.

De provincie ontstond door de oude provincie Brabant te splitsen langs de taalgrens in een Vlaams deel (Vlaams-Brabant), een Waals deel (Waals-Brabant) en het aan de indeling in provincies onttrokken Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze scheiding voltrok zich op 1 januari 1995. De provincie Vlaams-Brabant behoort tot het Vlaams Gewest, de provincie Waals-Brabant tot het Waals Gewest. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt volledig omsloten door Vlaams-Brabants grondgebied.

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Regio's van Vlaams-Brabant

Brabantse Kouters · Dijleland · Leuven · Hageland · Groene Gordel · Pajottenland · Zennevallei

Provincies van België

Antwerpen · Henegouwen · Luik · Limburg · Luxemburg · Namen · Oost-Vlaanderen · Vlaams-Brabant · Waals-Brabant · West-Vlaanderen