Doe mee en deel je reiskennis!

Vientiane

Uit Wikitravel
Versie door Dezwitser (overleg | bijdragen) op 27 okt 2007 om 02:54 (Per Trein: Details opgenomen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Vientiane

Default Banner.jpg

Vientiane is de hoofdstad van Laos.

Begrijpen

Arriveren

Per Vliegtuig

Vientiane's Wattay Airport ligt een paar kilometer ten westen van het stadcentrum. Internationale verbindingen zijn er nog niet veel, maar dit verandert langzaam.

Vientiane heeft direkte verbindingen met::

Lao Airlines vliegt naar zo'n tien binnenlandse steden (twee of drie maal per dag naar Luang Prabang; twee tot vier maal per week naar de andere bestemmingen).

Een taxi of tuk-tuk vanaf de luchthaven naar het centrum kost US$6. Enige hotels hebben een gratis pickup service.

Visas zijn verkrijgbaar bij aankomst, en kosten US$30. Luchthaventaxe bij vertrek met een internationale vlucht: US$10.

Je kunt vanaf Bangkok ook met een binnenlandse vlucht (Thai Airways of Thai Air Asia) naar Udon Thani vliegen, en van daaruit met een "limousine" van Thai Airways de 50km naar de grens bij Nong Khai. Daar (na het passeren van de Thai grenspost) met een shuttle bus voor 20 baht over de Mekongbrug naar de laotische grenspost; dan per taxi of tuk-tuk de 16 km naar Vientiane. Deze verbinding is wel heel wat goedkoper dan de direkte vlucht naar Vientiane, maar duurt minstens 2 uur langer. Visas bij aankomst zijn ook bij de laotische grenspost verkrijgbaar. Opgelet: Thai Airways vliegt vanaf Don Muang, de oude luchthaven van Bangkok, en Thai Air Asia vanaf de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi naar Udon Thani.

Per Trein

Sinds de brug over de Mekong, die hier de grens tussen Thailand en Laos vormt, gebouwd werd (in 1994 werd deze Thai-Lao Friendship Bridge geopend) waren er plannen om een treinverbinding over de brug van Thailand naar Laos te bouwen. Voorlopig eindigt de spoorlijn vanuit Bangkok in Nong Khai, aan de Thai zijde van de brug. Maar begin 2007 werd met de bouw van het gedeelte van Nong Khai naar de laotische oever begonnen; dit gedeelte moet 2008 of 2009 klaar zijn.

Tot het zover is moeten reizigers die met de trein uit Bangkok komen in Nong Khai een tuk-tuk naar de Thai grenspost nemen, en van daar verder zoals onder "per vliegtuig" (via Udon Thani) beschreven

Er zijn plannen, de spoorlijn later door te trekken naar Vientiane, zo'n 15 km verder.

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!