Doe mee en deel je reiskennis!

Verona: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Verona

Default Banner.jpg

(Medium)
(Geen "ik" of "wij" vorm, kijk even naar ons stijlhandboek)
(6 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 21: Regel 21:
  
 
* '''Arena di Verona''' - Romeins amfitheater midden in het centrum, waar in de zomermaanden opera's uitgevoerd geworden.  
 
* '''Arena di Verona''' - Romeins amfitheater midden in het centrum, waar in de zomermaanden opera's uitgevoerd geworden.  
 
+
* '''Balkon van Julia''' (van Romeo en Julia) - welk meisje wil nu niet even wegdromen op het balkon waar de echte Romeo onder gestaan heeft? Op het pleintje onder het balkon staat overigens een beeld van Julia. De legende gaat dat wie haar borst aanraakt, geluk vindt in de liefde. Niet voor niets dat je gerust 15 minuten moet wachten om haar borst te mogen aanraken...
* '''Bordes van Julia''' (van Romeo en Julia) - welk meisje wil nu niet even wegdromen op het bordes waar de echte Romeo onder gestaan heeft? Op het pleintje onder het bordes staat overigens een beeld van Julia. De legende gaat dat wie haar borst aanraakt, geluk vindt in de liefde. Niet voor niets dat je gerust 15 minuten moet wachten om haar borst te mogen aanraken...
+
* '''Piazza delle Erbe''' - Lang gerekt plein met marktkraampjes, terrassen, en te bezichtigen gebouwen (o.a. een toren met fraai uitzicht). Aangrenzend de '''Piazza Dante''', en dichtbij het '''Balkon van Julia'''. De belangrijkste winkelstraat, de '''Via Roma''' loopt van hier naar de '''Arena di Verona'''.
  
 
==Doe==
 
==Doe==
Regel 49: Regel 49:
 
===Budget===
 
===Budget===
  
 +
'''IL Ghiro B&B Via Negrelli 21 - Verona Centro'''
 +
''www.ilghiro.net - e-mail [email protected] - Tel. +39 3294959620''
 +
Een paar minuten lopen van het station, een paar honderd meter van de verbindingswegen naar de snelwegen, en met voldoende gratis parkeergelegenheid. Al de oude stad te voet te verkennen. Twee prachtige kamers verdubbelen kleurrijk en gezellig. Voor een tweepersoonskamer: ca. € 60.00/night met ontbijt, wi-fi en een parkeerplaats.
  
 
===Hostels===
 
===Hostels===
Regel 80: Regel 83:
 
[[pl:Werona]]
 
[[pl:Werona]]
  
 
+
[[wts:Category:Verona]]
 
[[wikipedia:Verona (stad)]]
 
[[wikipedia:Verona (stad)]]

Versie van 6 jul 2013 om 20:22

Verona is een stad in Italië.


Begrijpen

Erheen reizen

Vliegtuig

Trein

Auto

Bus

Boot

Rondreizen

Zie

  • Arena di Verona - Romeins amfitheater midden in het centrum, waar in de zomermaanden opera's uitgevoerd geworden.
  • Balkon van Julia (van Romeo en Julia) - welk meisje wil nu niet even wegdromen op het balkon waar de echte Romeo onder gestaan heeft? Op het pleintje onder het balkon staat overigens een beeld van Julia. De legende gaat dat wie haar borst aanraakt, geluk vindt in de liefde. Niet voor niets dat je gerust 15 minuten moet wachten om haar borst te mogen aanraken...
  • Piazza delle Erbe - Lang gerekt plein met marktkraampjes, terrassen, en te bezichtigen gebouwen (o.a. een toren met fraai uitzicht). Aangrenzend de Piazza Dante, en dichtbij het Balkon van Julia. De belangrijkste winkelstraat, de Via Roma loopt van hier naar de Arena di Verona.

Doe

  • Opera di Verona - absolute must-do! Op een zwoele zomeravond in de buitenlucht, op de marmeren banken van het Romeinse amfitheater, de Arena di Verona, van de mooiste opera's genieten! Ieder jaar in de maanden juni, juli en augustus staat Verona in het teken van Opera. Kaarten vanaf € 18,00. Vergeet niet om een kussentje o.i.d. mee te nemen; drie uur op een marmeren bank zitten kan pijnlijk worden... zie Arena di Verona.

Leer

Werk

Koop

Eet

Budget

Medium

Duur

Drink

Slaap

Budget

IL Ghiro B&B Via Negrelli 21 - Verona Centro www.ilghiro.net - e-mail [email protected] - Tel. +39 3294959620 Een paar minuten lopen van het station, een paar honderd meter van de verbindingswegen naar de snelwegen, en met voldoende gratis parkeergelegenheid. Al de oude stad te voet te verkennen. Twee prachtige kamers verdubbelen kleurrijk en gezellig. Voor een tweepersoonskamer: ca. € 60.00/night met ontbijt, wi-fi en een parkeerplaats.

Hostels

Medium

  • Hotel Scaligero, via Osteria Grande 41, +39 045.8969130 (, fax: +39 045.8978735), [1].
  • Hotel Postumia (Hotel Postumia), Via Cavour, 71 - Dossobuono (Verona), +39 0458600671, [2].

Duur

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen