Doe mee en deel je reiskennis!

Varanasi: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Varanasi

Default Banner.jpg

(Begrijpen)
(Afbeelding toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
'''Varanasi''' (Hindi: वाराणसी), ook wel bekend als '''Benares''', '''Banāras''', '''Kashi''' en '''Kasi''' is een stad in de [[India]]se deelstaat [[Uttar Pradesh]]. Ze bestaat al langer dan 2700 jaar en is één van de oudste steden ter wereld. De stad ligt aan de heilige rivier de Ganges, in het (gelijknamige) district Varanasi (Benares) en had volgens de volkstelling 1.100.748 inwoners (2001).
+
[[Afbeelding:Varanasikedarghat.JPG|thumb|400px|Pelgrims baden aan Kedar Ghat tijdens zonsopgang.]]
 +
'''Varanasi''' [http://www.varanasi.nic.in] (Hindi: वाराणसी), ook wel bekend als '''Benares''', '''Banāras''', '''Kashi''' en '''Kasi''' is een stad in de [[India]]se deelstaat [[Uttar Pradesh]]. Ze bestaat al langer dan 2700 jaar en is één van de oudste steden ter wereld. De stad ligt aan de heilige rivier de Ganges, in het (gelijknamige) district Varanasi (Benares) en had volgens de volkstelling 1.100.748 inwoners (2001).
  
 
==Begrijpen==
 
==Begrijpen==

Versie van 5 mrt 2011 om 15:10

Pelgrims baden aan Kedar Ghat tijdens zonsopgang.

Varanasi [1] (Hindi: वाराणसी), ook wel bekend als Benares, Banāras, Kashi en Kasi is een stad in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Ze bestaat al langer dan 2700 jaar en is één van de oudste steden ter wereld. De stad ligt aan de heilige rivier de Ganges, in het (gelijknamige) district Varanasi (Benares) en had volgens de volkstelling 1.100.748 inwoners (2001).

Begrijpen

Varanasi is de meest heilige stad in de wereld voor de hindoes. De stad is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen voor het Hindoeïsme in India (de drie andere zijn Bodhgaya, Puri en Ujjain). Boottochten kunnen een goed beeld geven van de rituele plaatsen aan de oever van de rivier (de zogenaamde ghats). De boeddhistische pelgrimsplaats Sarnath ligt 13 kilometer ten noordoosten van Varanasi.

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!