Doe mee en deel je reiskennis!

Vang Vieng

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 31 jul 2011 om 05:11 (Doen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Vang Vieng

Default Banner.jpg

Vang Vieng (Laotiaans: ວັງວຽງ , soms ook Vang Viang) is een stad in Laos. Vang Vieng heeft ruim 25.000 inwoners en ligt in de provincie Vientiane, 160 kilometer ten noorden van de stad Vientiane. Het ligt in een bocht aan de oostoever van de rivier Nam Song.

Begrijpen

Vang Vieng is een dorp waar de tijd had stil gestaan tot het door toeristen ontdekt werd. Het dorp is de laatste jaren flink aan het groeien, maar verliest daardoor wel zijn oorspronkelijke karakter. In de omgeving leven Hmong-stammen.

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per Auto

Vang Vieng ligt aan de Route 13 tussen Vientiane en Luang Prabang.

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

  • Grotten in de karstheuvels.
  • Tempels uit de 16e en 17e eeuw.

Doen

  • Tuben - Een activiteit waarbij je in een rubberen band met de stroom mee de rivier afdrijft. Langs de route zijn overal bars, en het is hierom eerder een sociale dan een sportieve activiteit.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Bezoek B&P restaurant aan de hoofdstraat naast Babylon Guesthouse. Dit restaurant heeeft gerechten uit de Thaise en Laotiaanse keuken, maar heeft ook westerse gerechten op het menu. Vergeet niet de Thaise viskoekjes, de satés en de heerlijke zelfgebakken appeltaart met slagroom.

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!