Doe mee en deel je reiskennis!

Valparaíso (stad)

Uit Wikitravel
Versie door Adzas (Overleg | bijdragen) op 17 aug 2013 om 23:31 (Removed link to secondary source/apartment & travel booking. Listing too long)
Ga naar: navigatie, zoeken
Valparaíso (stad)

Default Banner.jpg

Valparaíso is een stad in Chili, gelegen in de gelijknamige regio Valparaíso.

Info

Valparaíso is de grootste havenstad van Chili, en ligt op 120km afstand van hoofdstad Santiago de Chile. Tot de opening van het Panama kanaal was Valparaíso de grootste en belangrijkste havenstad van het continent aan de Stille oceaan.

Valparaíso is een cosmopoliete en multiculturele stad door de immigratie van Spanjaarden, Engelsen, Duitsers, Italianen, Basken en Fransen in de 18e en 19e eeuw. Daarna zijn er nog veel Spaanse immigranten gekomen - met name Catalanen en Basken - die de Spaanse burger oorlog ontvluchtten. Met deze achtergrond en varieteit van architectuur en kleurijke heuvels, maakt Valparaíso een unieke stad. Op slechts een uur rijden van het vliegveld van Santiago, is Valparaiso een 'must see' voor iedereen die Chili bezoekt.

  • De hoofdzakelijke economische drijfveren van de huidige stad zijn de scheepvaart, toerisme en olieraffinage (deze laatste geldt voor de regio Valparaiso)
  • Het bezoeken van Valparaiso gaat met name om het wandelen door de wirwar van straten en trapstegen, je weg vinden door het kleurrijke amphitheater van heuvels dat deze stad zo uniek maakt. Het is een bruisende stad met veel kulturele aktiviteiten en een geanimeerd nachtleven. Valparaiso is een ideale plek om meerdere dagen te verblijven en vanuit de stad de omgeving te verkennen.

Arriveren

Per vliegtuig

Het internationale vliegveld van Santiago (SCL), Arturo Merino Benitez, ligt op 100km van Valparaíso. In auto vanaf het vliegveld is het slechts 1 uur rijden via moderne snelweg Ruta 68. NB: dit is een tol weg waar alleen met contant chileens geld betaald wordt, er is een betaal automaat op het vliegveld.

Op het vliegveld is er een shuttle bus naar station Pajaritos aan de west kant van Santiago (15 min.), vanwaar busdiensten elke 15 minuten naar Valparaiso vertrekken (1,5 uur).

Er zijn privé transport bedrijven op het vliegveld, voor een minivan naar Valparaiso is het rond de 85.000CLP.

Op het vliegveld zijn er verschillende internationale en nationale auto verhuur bedrijven.

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

  • APPARTEMENTEN Valparaiso Experience, Pasaje Santa Margarita, Cerro BELLAVISTA, Valparaíso, Chile (Strategische en centrale ligging in veilige en artistieke buurt Cerro (heuvel) Bellavista, met fantastisch uitzicht over the Stille Oceaan, kust en Andes gebergte). Luxe gemeubileerde appartementen op centrale heuvel Cerro Bellavista. Een nieuw gebouw met 4 onafhankelijke, luxueuze ECCO duplex appartementen (4 pers. per appartement), alle units zijn voorzien van zonnen panelen, dubbele beglazing, centrale verwarming, wifi, wasmachine, 2 slaapkamers, 2 badkamers, complete keuken, ruime en zonnige woonkamer, grote terrassen met wijds uitzicht. En een gerestaureerd gebouw uit 1904 met 3 appartementen allen met wifi internet.

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!