Doe mee en deel je reiskennis!

Tunis: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Tunis

Default Banner.jpg

(Bekijken)
(Kopen)
Regel 37: Regel 37:
  
 
==Kopen==
 
==Kopen==
 +
 +
De '''souq''' in de medina zorgt voor een fascinerende wandeling. Kleine winkeltjes vol met spullen.  Vergeleken met Marokko of Sousse wordt u hier niet lastig gevallen. Bab El Bahr (De grote stenen boog "Franse Poort" aan het hoofd van de Avenue Defrance) is een goed uitgangspunt voor de Souk.  Onderhandel als je iets wilt kopen.
  
 
==Eten==
 
==Eten==

Versie van 29 sep 2012 om 16:50

Tunis is de hoofdstad van Tunesië. De stad heeft 728.453 inwoners (2004).

Info

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Er zijn in Tunis veel grote wegen met bestemmingen als het vliegveld, de haven, enz...

Per bus

Per boot

Op 12 km afstand van Tunis ligt de haven La Goulette. Hier arriveren veerboten van en naar Frankrijk en Italië. Zie hiervoor de sectie: "Arriveren, per boot" in het artikel over Tunesië.

Rondreizen

Bekijken

  • Bardo Museum: Gevestigd in een 13e eeuwse paleis en bekend om zijn uitgebreide collectie van Romeinse mozaïeken. Het kan er heel heet en verstikkend zijn in het museum, dus neem water mee . De enige toiletten bevinden zich op de begane grond.
  • Dar Ben Abdallah: Een klein maar interessant volkenkundig museum, gevestigd in een 18e-eeuws paleis in de medina.
  • Kathedraal van St. Vincent de Paul: Gebouwd in 1882, neo-romaanse stijl . Dit is het grootste overgebleven gebouw uit de koloniale tijd van Tunis.
  • Zitouna Moskee (Jemaa ez-Zitouna): De grootste moskee in Tunesië en een belangrijke mijlpaal. Dit Aghlabite moskee dateert uit de 8e eeuw, hoewel de kenmerkende vierkante minaret een veel latere 19e eeuwse toevoeging is. Niet-moslims kunnen alleen via een uitkijkplatform aan de rand van de binnenplaats de moskee bekijken. Je kunt niet de moskee zelf in. Het is elke dag geopend, maar op vrijdag van 8-11 uur. De moskee is ook omringd aan drie kanten door souks, die het waard zijn te verkennen.

Doen

Leren

Werken

Kopen

De souq in de medina zorgt voor een fascinerende wandeling. Kleine winkeltjes vol met spullen. Vergeleken met Marokko of Sousse wordt u hier niet lastig gevallen. Bab El Bahr (De grote stenen boog "Franse Poort" aan het hoofd van de Avenue Defrance) is een goed uitgangspunt voor de Souk. Onderhandel als je iets wilt kopen.

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!