Doe mee en deel je reiskennis!

Trier

Uit Wikitravel
Versie door 155.140.121.227 (overleg) op 22 jun 2009 om 08:42 (Per Vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Trier

Default Banner.jpg

Trier is de oudste stad van Duitsland. De stad ligt op de rechteroever van de Moezel en heeft circa 101.000 inwoners. De opdracht tot de bouw van de stad werd gegeven door de Romeinse keizer Augustus in 16 v.Chr. De stad heette oorspronkelijk Augusta Treverorum en was bedoeld als hoofdstad van de Romeinse provincie Belgica Prima.

Begrijpen

Arriveren

Per Vliegtuig

Dichtsbijzijnde vliegveld: Luxembourg Findel. KLM Cityhopper vliegt 3x per dag van Schiphol naar Luxembourg Findel. Vanuit Findel is het met de auto ca 20 min. rijden naar Trier. Ook wordt er een regelmatige directe busverbinding onderhouden tussen Luxembourg Findel Airport en Trier Hbf.

Per Trein

Trier is per trein uitstekend bereikbaar. Het Centraal Station (Hauptbahnhof) ligt op ca 10 minuten lopen vanaf de Porta Nigra en het stadscentrum. Dagelijks zijn er frequente directe verbindingen met de volgende steden: Koblenz (ieder uur een sneltrein of IC en 1 stoptrein); Luxemburg (Ieder uur); Saarbruecken (Ieder uur een sneltrein) en Köln Hbf (iedere twee uur een sneltrein via Gerolstein en iedere twee uur een IC via Koblenz). Voor dienstregeling zie de site van de Deutsche Bahn

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

  • De Hauptmarkt van Trier is een van de mooiste stadspleinen (innerstädtische Plätze) van Duitsland. Op het plein bevindt zich het Marktkruis, dat stamt uit 958, en dat het symbool was van het verkrijgen van marktrechten. Aan het plein staan schitterende panden in verschillende stijlen. Het geheel wordt gedomineerd door de St. Gangolfkerk (gewijd in 1459).
  • Basilica van Constantijn, of zoals ze vroeger genoemd werd de Aula Palatina, is een uit baksteen opgetrokken gebouw, dat waarschijnlijk omstreeks 310 gebouwd is tijdens de regeringsperiode van Constantijn de Grote. Het was het paleis en troonzaal van Constantijn.
  • De St. Petersdom is gebouwd door de Romeinse keizer Constantijn (306-337), die in 326 begon met de bouw ervan.
  • In Trier is een Romeins amfitheater. Het is rond het jaar 100 gebouwd tegen de helling van de Petrisberg. De arena beschikte over zo’n 20.000 zitplaatsen. Het complex is door een verdedigingsmuur omringd. De grote openingen waren bestemd om de kooien met dieren door te kunnen laten. In de kelder onder de arena bevonden zich de cellen voor de ter dood veroordeelde gevangenen en de dierenverblijven. De gevangenen werden in de arena opgevoerd aan de eerst uitgehongerde wilde dieren. De kelder is momenteel te bezichtigen. In de arena zelf worden in de zomer openluchtvoorstellingen gegeven. Het Amfitheater is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
  • Porta Nigra is een poort in de Romeinse stadsmuur van Trier. De Porta Nigra is gemaakt van zandsteen dat in de loop van de eeuwen, onder invloed van het weer verkleurd is. Vandaar de naam : Porta ( poort ) Nigra ( zwart )

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!