Doe mee en deel je reiskennis!

Tokio/Shinagawa

Uit Wikitravel
Tokio : Shinagawa
Azië : Oost-Azië : Japan : Tokio : Tokio/Shinagawa
Ga naar: navigatie, zoeken
Tokio/Shinagawa

Default Banner.jpg

Shinagawa (Japans: 品川区, Shinagawa-ku) is één van de 23 speciale wijken van Tokio. Shinagawa heeft het statuut van stad en noemt zich in het Engels ook "Shinagawa City". Op 1 mei 2009 had de stad 361.752 inwoners. De bevolkingsdichtheid bedroeg 15.920 inwoners/km² en de oppervlakte van de stad is 22,72 km².

Begrijpen

Het grootste deel van Tokio ten oosten van het keizerlijke paleis bestaat uit op op zee gewonnen land. Een groot deel van de droogmakerij gebeurde tijdens de Edoperiode. Shinagawa werd opgericht op 15 maart 1947 na de fusie van de voormalige wijk Ebara met de voormalige wijk Shinagawa. Zowel Ebara en Shinagawa ontstonden in 1932 met de expansie van de stad Tokio na de Kanto-aardbeving in 1923.

In de Edoperiode was Shinagawa de eerste halteplaats op Tōkaidō van Edo naar Kyoto. De executieplaats Suzugamori (鈴ヶ森刑場, Suzugamori keijō) die onder het Tokugawa-shogunaat werd gebruikt om criminelen te executeren bevond zich eveneens in Shinagawa.

Op het grondgebied van Shinagawa bevinden zich 9 ambassades.

Oriëntatie

Shinagawa ligt aan de Baai van Tokio. De haven van Tokio, één van de grootste havens aan de Stille Oceaan, bevindt zich in Shinagawa. Door Shinagawa lopen de rivieren Megurogawa en Tachiaigawa.

Shinagawa grenst aan : Kōtō in het oosten, Minato in het noorden, Meguro in het westen en Ōta in het zuiden.

Shinagawa bestaat uit 5 aparte stadsdelen:

  • Shinagawa (品川地区, Shinagawa-chiku)
  • Ōsaki (大崎地区, Ōsaki-chiku)
  • Ebara (荏原地区, Ebara-chiku)
  • Ōi (大井地区, Ōi-chiku)
  • Yashio (八潮地区, Yashio-chiku)

Arriveren

Sinds 2003 doet de Tōkaidō Shinkansen het Station Shinagawa aan.

Zien

Doen

Kopen

Eten

Uitgaan

Slapen

Communicatie

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Create category