Doe mee en deel je reiskennis!

Tokio: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Tokio

Default Banner.jpg

(Per Bus)
(Per Boot)
Regel 66: Regel 66:
  
 
===Per Boot===
 
===Per Boot===
 +
Tokio is één van de grootste en belangrijkste havensteden ter wereld. Er zijn veerverbindingen met de meeste andere grote havensteden van Japan.
 +
 +
De belangrijkste ferry terminal van Tokio is de '''Ariake Ferry Terminal''' [http://www.tptc.or.jp/eng/ferry.htm], gelegen op een kunstmatig eiland in de Tokiobaai. Er rijden bussen vanaf het Shin-Kibametrostation (Yurakucholijn).
 +
 +
* Tokio-Tomakomai ([[Hokkaido]]): Kawasaki Kinkai Kisen, 03-3528-0718. Enkel voor wie per auto reist, losse passagiers worden niet toegelaten.
 +
 +
Vanuit de '''Takeshiba Terminal''' zijn er veerverbindingen met [[Izu]] en de [[Ogasawara-eilanden]].
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==

Versie van 31 jan 2012 om 12:34

Tokio (soms gespeld als Tokyo) is de hoofdstad van Japan.

Begrijpen

Kaart van Tokyo, Yamanote lijn is Groen, Chuo lijn is Oranje.

De stad Tokio is verdeeld in 23 wijken (in het Japans: ku). De totale oppervlakte daarvan is 621 km². Op 1 juni 2006 woonden er 8.52 miljoen mensen wat neerkomt op 13.700 inwoners per vierkante kilometer. Na de Tweede Wereldoorlog is het aantal wijken teruggebracht van 35 naar de huidige 23 wijken:

Centrum

Het centrum van Tokio, officieus afgebakend door de Yamanote-ringlijn, is uit verschillende grote wijken samengesteld:

  • Chiyoda (centrum): met het Keizerlijke Paleis
  • Shinjuku: het zakencentrum en uitgaansleven
  • Shibuya en Harajuku: de wijken voor jongeren
  • Akihabara: de elektronicawijk
  • Ueno: met een groot park en dierentuin
  • Ginza: de wijk van luxegoederen
  • Roppongi: de wijk van buitenlanders en nachtclubs

Arriveren

Per Vliegtuig

Tokyo International Airport, ook wel NARITA, ligt op een uur afstand met de Express trein van het centrum van Tokio. Vliegen via het Russische Aeroflot is aanzienlijk goedkoper dan met andere maatschappijen. Retourtickets beginnen namelijk al vanaf 540,- euro.

Per Trein

Tokio is het zenuwcentrum van het treinverkeer in Japan. De hogesnelheidslijn Shinkansen arriveert in het Tokiostation (東京駅 (Tōkyō-eki)), in de wijk Chiyoda. Passagiers die per trein vanuit de noordelijke voorsteden arriveren in Tokio kunnen uitstappen in het station Ueno, wie aankomt uit het westen, kan uitstappen in station Shinagawa. Andere grote stations zijn Shibuya en Shinjuku, waar de meeste treinen stoppen (behalve Shinkansen).

Per Auto

Zelf met een (huur-)auto Tokio binnenrijden wordt ten zeerste afgeraden omwille van de enorme verkeerschaos en drukte in de stad. Bovendien is parkeren in Tokio heel duur en zijn de Japanse verkeersborden onbegrijpelijk voor wie de taal niet of onvoldoende beheerst.

Men kan overwegen om al liftend of per taxi het centrum van Tokio te bereiken.

Per Bus

Tokio is per bus bereikbaar vanuit de meeste andere grote Japanse steden.

  • Willer Express [1] is een private busmaatschappij die nachtelijke busreizen aanbiedt naar Tokio met een Engelstalige website.
  • kakuyasubus [2] is één van de grootste busmaatschappijen die op Tokio rijden. Een plaats op de bus kan worden gereserveerd in het Shinjuku- en Tokiostation.

Per Boot

Tokio is één van de grootste en belangrijkste havensteden ter wereld. Er zijn veerverbindingen met de meeste andere grote havensteden van Japan.

De belangrijkste ferry terminal van Tokio is de Ariake Ferry Terminal [3], gelegen op een kunstmatig eiland in de Tokiobaai. Er rijden bussen vanaf het Shin-Kibametrostation (Yurakucholijn).

  • Tokio-Tomakomai (Hokkaido): Kawasaki Kinkai Kisen, 03-3528-0718. Enkel voor wie per auto reist, losse passagiers worden niet toegelaten.

Vanuit de Takeshiba Terminal zijn er veerverbindingen met Izu en de Ogasawara-eilanden.

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!