Doe mee en deel je reiskennis!

Tokio: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Tokio

Default Banner.jpg

(Zien)
k (Zien)
Regel 93: Regel 93:
 
==Zien==
 
==Zien==
 
[[Afbeelding:Tokyo Asakusa Kannon.jpg|thumb|De Sensojitempel in Asakusa.]]
 
[[Afbeelding:Tokyo Asakusa Kannon.jpg|thumb|De Sensojitempel in Asakusa.]]
[[Afbeelding:Tokyo National Museum A2.jpg|thumb|Het Nationaal Museum in Ueno.]]
+
[[Afbeelding:Tokyo National Museum A2.jpg|left|thumb|Het Nationaal Museum in Ueno.]]
[[Afbeelding:JP-13_Bunkyo-ward_Koishikawa-Korakuen-garden.jpg|thumb|Koishikawa Korakuen Park in Bunkyo.]]
 
  
 
De enorme stad, die Tokio is, heeft voor ieder wel iets te bieden, enkele interessante bezienswaardigheden staan hieronder beschreven maar kijk ook eens naar de afzonderlijke buurtpagina's voor een compleet overzicht.
 
De enorme stad, die Tokio is, heeft voor ieder wel iets te bieden, enkele interessante bezienswaardigheden staan hieronder beschreven maar kijk ook eens naar de afzonderlijke buurtpagina's voor een compleet overzicht.

Versie van 31 jan 2012 om 13:18

Tokio (soms gespeld als Tokyo) is de hoofdstad van Japan.

Begrijpen

Kaart van Tokyo, Yamanote lijn is Groen, Chuo lijn is Oranje.

De stad Tokio is verdeeld in 23 wijken (in het Japans: ku). De totale oppervlakte daarvan is 621 km². Op 1 juni 2006 woonden er 8.52 miljoen mensen wat neerkomt op 13.700 inwoners per vierkante kilometer. Na de Tweede Wereldoorlog is het aantal wijken teruggebracht van 35 naar de huidige 23 wijken:

Centrum

Het centrum van Tokio, officieus afgebakend door de Yamanote-ringlijn, is uit verschillende grote wijken samengesteld:

 • Chiyoda (centrum): met het Keizerlijke Paleis
 • Shinjuku: het zakencentrum en uitgaansleven
 • Shibuya en Harajuku: de wijken voor jongeren
 • Akihabara: de elektronicawijk
 • Ueno: met een groot park en dierentuin
 • Ginza: de wijk van luxegoederen
 • Roppongi: de wijk van buitenlanders en nachtclubs

Arriveren

Per Vliegtuig

Tokyo International Airport, ook wel NARITA, ligt op een uur afstand met de Express trein van het centrum van Tokio. Vliegen via het Russische Aeroflot is aanzienlijk goedkoper dan met andere maatschappijen. Retourtickets beginnen namelijk al vanaf 540,- euro.

Per Trein

Tokio is het zenuwcentrum van het treinverkeer in Japan. De hogesnelheidslijn Shinkansen arriveert in het Tokiostation (東京駅 (Tōkyō-eki)), in de wijk Chiyoda. Passagiers die per trein vanuit de noordelijke voorsteden arriveren in Tokio kunnen uitstappen in het station Ueno, wie aankomt uit het westen, kan uitstappen in station Shinagawa. Andere grote stations zijn Shibuya en Shinjuku, waar de meeste treinen stoppen (behalve Shinkansen).

Per Auto

Zelf met een (huur-)auto Tokio binnenrijden wordt ten zeerste afgeraden omwille van de enorme verkeerschaos en drukte in de stad. Bovendien is parkeren in Tokio heel duur en zijn de Japanse verkeersborden onbegrijpelijk voor wie de taal niet of onvoldoende beheerst.

Men kan overwegen om al liftend of per taxi het centrum van Tokio te bereiken.

Per Bus

Tokio is per bus bereikbaar vanuit de meeste andere grote Japanse steden.

 • Willer Express [1] is een private busmaatschappij die nachtelijke busreizen aanbiedt naar Tokio met een Engelstalige website.
 • kakuyasubus [2] is één van de grootste busmaatschappijen die op Tokio rijden. Een plaats op de bus kan worden gereserveerd in het Shinjuku- en Tokiostation.

Per Boot

Tokio is één van de grootste en belangrijkste havensteden ter wereld. Er zijn veerverbindingen met de meeste andere grote havensteden van Japan.

De belangrijkste ferry terminal van Tokio is de Ariake Ferry Terminal [3], gelegen op een kunstmatig eiland in de Tokiobaai. Er rijden bussen vanaf het Shin-Kibametrostation (Yurakucholijn).

 • Tokio-Tomakomai (Hokkaido): Kawasaki Kinkai Kisen, 03-3528-0718. Enkel voor wie per auto reist, losse passagiers worden niet toegelaten.

Vanuit de Takeshiba Terminal zijn er veerverbindingen met Izu en de Ogasawara-eilanden.

Rondreizen

De verschillende metrolijnen van Tokio.

Per metro

Tokio heeft een uitgebreid metronetwerk die de belangrijkste wijken en buurten met elkaar verbind (zie kaartje hiernaast).

De Yamanotelijn (山手線) is de belangrijkste lijn van de metro van Tokio, ze loopt in een wijde lus rond het stadscentrum.

Per taxi

Taxi's in Tokio zijn duur (de basisprijs bedraagt over het algemeen ¥710) maar zijn wel de gemakkelijkste manier om de stad te verkennen voor wie het noorden kwijtraakt in deze ingewikkelde en chaotische stad. De meeste taxichauffeurs in Tokio spreken wel geen Engels, dus kan de communicatie wel een beetje moeizaam verlopen.

Per bus

Tokio verkennen met de bus is ook een mogelijkheid, het openbaar vervoer in de Japanse hoofdstad is goed uitgebouwd. In combinatie met de metro is dit een goed alternatief voor de auto.

Per boot

Tokio is een echte waterstad en er varen veerboten [4] over de Sumidarivier om de wijken Asakusa, Hinode, Harumi en Odaiba aan beide kanten van de rivier snel met elkaar te verbinden. De super-futuristische Himiko ferry [5] die ontworpen is door anime en mangatekenaar Leiji Matsumoto vormt een rechtstreeks verbinding tussen Asakusa en Odaiba. Het is wel aan te raden om ruim op tijd te komen omdat de tickets snel uitverkocht zijn.

Zien

De Sensojitempel in Asakusa.
Het Nationaal Museum in Ueno.

De enorme stad, die Tokio is, heeft voor ieder wel iets te bieden, enkele interessante bezienswaardigheden staan hieronder beschreven maar kijk ook eens naar de afzonderlijke buurtpagina's voor een compleet overzicht.

 • De Sensojitempel - Dit is de grootste Boeddhistische tempel van Tokio, het is één van de belangrijkste toeristische attractie's van de stad.
 • Het Nationaal Museum (東京国立博物館 (Tōkyō kokuritsu hakubutsukan)) [6] - Het museum bevindt zich in een gigantisch gebouwencomplex waar ruim 100.000 voorwerpen worden tentoongesteld, die de Japanse geschiedenis beschrijven van de Jomonperiode tot nu.
 • Het Koishikawa Korakuen Park - Deze traditionele Japanse tuin werd aangelegd in de 17de eeuw. Het hele jaar door zorgen het ruime aanbod aan planten voor prachtige zichten.
 • Tokyo Tower en Tokyo Metropolitan Government Office - Wie wil genieten van het uitzicht over Tokio moet beslist een bezoekje brengen aan de toeristische uitkijkplatforms, gelegen in de top van deze wolkenkrabbers.

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!