Hoofdmenu openen

Wikitravel β

Sumatra is het meest westelijk gelegen grote eiland, dat bij Indonesië hoort. De evenaar doorsnijdt Sumatra. Het heeft een wilde en woeste natuur en is het op vijf na grootste eiland in de wereld met prachtige oerwouden.

Regio'sBewerken

StedenBewerken

Andere BestemmingenBewerken

InfoBewerken

TaalBewerken

Naast de vele locale talen - waaronder Minangkabaus, Bataks en Atjeehs - spreekt vrijwel iedereen de nationale taal, Indonesisch (Bahasa Indonesia). Met Engels kan men minder goed uit de voeten, behalve in de grotere steden of de wat meer toeristische steden als Bukittinggi.

ArriverenBewerken

RondreizenBewerken

BekijkenBewerken

RoutesBewerken

DoenBewerken

De beste manier om West-Sumatra, Bukittinggi en omgeving te zien is met een lokale gids. Kleine lokale toeristenbureaus zoals Roni's Tours ([1]) gevestigd in Hotel Orchid (Jalan Teuku Umar 11) bieden tours per auto, per motor of te voet aan van één of meerdere dagen in Bukittinggi, maar ook naar het prachtige Harau-dal, Maninjaumeer, het bergachtige Kerinci en trekkingen naar actieve vulkanen in de omgeving. Daarnaast zijn er tours te boeken naar prachtige eilanden in de omgeving van Bukittinggi zoals Pagangeiland, Schildpadeiland, maar ook Siberut waar de Mentawai bevolking woont (bekend van Groeten uit de Rimboe).

EtenBewerken

UitgaanBewerken

VeiligheidBewerken

GezondheidBewerken

  • Neem maatregelen tegen malaria. Raadpleeg huisarts, GGD of webpagina buitenlandse zaken.
  • Bedenk dat de tropische zon sterker is dan in Nederland of België. Zonnebrandcrème en hoofddeksel gebruiken.
  • Drink alleen water uit een fles, niet uit de kraan. Pas ook op met gewassen groenten en ijsklontjes.
  • Het menselijk lichaam verbruikt met de warmte veel meer vocht, hou hier rekening mee.

RondomBewerkenDit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!