Doe mee en deel je reiskennis!

Suceava

Uit Wikitravel
Versie door Jarno1974 (Overleg | bijdragen) op 10 dec 2009 om 10:46 (Zien)
Ga naar: navigatie, zoeken
Suceava

Default Banner.jpg

Suceava ligt in Roemenië.

Begrijpen

Geschiedenis

Suceava was de hoofdstad van Moldavië van 1388 tot 1566. In die tijd was het ook een belangrijk commercieel centrum met een grote strategische plaats op de Lwow- Istanboel handelroute. Na de dood van Stefan cel Mare in 1504 was liet hij een erfenis van ongeveer 47 kerken achter, deze zijn allen gebouwd tijdens zijn regering.

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Vanuit Cluj Napoca gaan er verschillende treinen naar Suceava. De nachttrein is ook zeker een aanrader. Je slaapt de nacht lekker door en komt 's morgens vroeg op tijd aan.

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Vanuit Suceava zijn er verschillende rondreizen mogelijk. O.a. de bekende Monastries (kloosters), te weten Voronet, Humor, Moldovita en Sucevita.

Zien

Wellicht niet allemaal in Suceava, maar Suceava is wel een goed vertrekpunt voor onderstaande bezienswaardigheden.

Monastries (kloosters)

Forten

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Er is een beperkt aantal hostels.

  • Monika's High Class hostel, Mihai Eminescu Street nr. 19. Een hostel dat wordt geleid door Monika, een vriendelijke en behulpzame roemeense die zelf ook een aantal rondreizen begeleidt. De kosten vanaf 55 lei per nacht per persoon, de double rooms zijn iets duurder.
  • Larry's hostel welke zit op Aurel Vlaicu Street nr. 195. Per nacht kost dit tussen de 35 en 65 Lei, afhankelijk van de kamer.

Medium

Duur

Communicatie

Er zijn enkele kleine internetcafe's of internet lokaties waar je voor zo'n 3 á 4 euro een uur kan internetten. De verbindingen zijn over het algemeen redelijk snel.

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!