Doe mee en deel je reiskennis!

Spitsbergen

Uit Wikitravel
Versie door 82.93.193.80 (Overleg) op 15 feb 2012 om 13:00 (Bekijken: poep)
Ga naar: navigatie, zoeken
Spitsbergen

Default Banner.jpg

Spitsbergen (Noors: Svalbard, betekenis: koude kust, Russisch: Шпицберген; (Spitsbergen)) is een Noorse eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleinere eilanden bestaat. De eilandengroep maakt deel uit van het koninkrijk Noorwegen. Op dit eiland zijn ook ijsberen te vinden, waar zij zelfs een appart verkeersbord voor hebben.

PPPPPPPPPPPPPOOOOOOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP[[Afbeelding: ]]

Andere bestemmingen

Amsterdamøya (Amsterdameiland) waar de ruines van de vroegere Nederlandse nederzetting Smeerenburg te bezichtigen zijn (informeer eerst naar de bereikbaarheid van dit zeer afgelegen en moeilijk bereikbaar eiland).

Andere (onbewoonde) eilanden die bij Svalbard horen zijn Barentsøya, Edgeøya, Nordaustlandet, Prins Karls Forland, Hopen, Kong Karls Land en Kvitøya zijn enkel met een speciale toelating te bezoeken aangezien ze allemaal natuurreservaat zijn erkend.

==Info==POOOOOOOOOOOOOOOOEEEEEEEEEEEEEEP met SCHIIIJJJT

Taal

Naast het Noors (Bokmål en Nynorsk (Nieuw Noors)), wordt er ook veel Russisch gesproken op Spitsbergen.

Arriveren

== == poep

poep

==
==

Rondreizen

Bekijken

De middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter zijn natuurfenomenen die je als toerist moet gezien hebben.

===Routes===bekijk de drol berg voor $1000000000000000000000000,-

Doen

  • Dark Season Blues [1]. Bluesfestival in oktober.

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Wie de hoofdstad Longyearbyen met een sneeuwscooter verlaat moet altijd een geweer bij zich hebben (te huur in de stad) om zich te kunnen verdedigen tegen een eventuele aanval van ijsberen.

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!