Doe mee en deel je reiskennis!

Spitsbergen: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Spitsbergen

Default Banner.jpg

(wikificatie)
Regel 1: Regel 1:
'''Spitsbergen'''
+
'''Spitsbergen''' (Noors: '''Svalbard''', betekenis: koude kust, Russisch: Шпицберген; (Spitsbergen) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleinere eilanden bestaat. De eilandengroep maakt deel uit van het koninkrijk [[Noorwegen]]. Op dit eiland zijn ook ijsberen te vinden, waar zij zelfs een appart verkeersbord voor hebben.
 
 
Spitsbergen (Noors Svalbard, betekenis: koude kust, Russisch: Шпицберген; (Spitsbergen) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleine eilanden bestaat. De eilandengroep maakt deel uit van het koninkrijk Noorwegen. Op dit eiland zijn ook Beren te vinden, waar zij zelfs een appart verkeersbord voor hebben.
 

Versie van 6 feb 2010 om 12:31

Spitsbergen (Noors: Svalbard, betekenis: koude kust, Russisch: Шпицберген; (Spitsbergen) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleinere eilanden bestaat. De eilandengroep maakt deel uit van het koninkrijk Noorwegen. Op dit eiland zijn ook ijsberen te vinden, waar zij zelfs een appart verkeersbord voor hebben.