Doe mee en deel je reiskennis!

Spanje: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Spanje

Default Banner.jpg

Regel 1: Regel 1:
'''Spanje''' is een land in [[Zuid-Europa]].
+
'''Spanje''' is een land in [[Zuid-Europa]]. Het is een populaire vakantiebestemming onder Vlamingen en Nederlanders en andere Europeanen. Jarenlang was het vakantiebestemming nummer één, maar moet nu [[Turkije]] voor laten gaan. Spanje is vooral populair voor het strandtoerisme, maar heeft ook vele kunststeden en prachtige natuurreservaten.
  
 
{{Landentabel |
 
{{Landentabel |
Regel 63: Regel 63:
  
 
==Andere bestemmingen==
 
==Andere bestemmingen==
 +
* de [[Pyrenneeën]]
 +
* de [[Spaanse kusten]]
 +
* [[Nationaal Park van Doñana]]
 +
* [[Natuurpark El Torcal]]
 +
* [[Natuurpark van Cazorla, Segura en Las Villas]]
  
 
==Info==
 
==Info==
 +
Spanje heeft een traditie als toeristische bestemming, zelfs voor het einde van het Francoregime. Vooral het kusttoerisme is wijd verspreid en gaat van de [[Costa Brava]] in het noorden tot de [[Costa de la Luz]] in het zuiden. Dit massatoerisme heeft de vaak authentieke dorpjes aan de kust zoals [[Benidorm]] onherkenbaar veranderd. Voor de goede zoekers is er altijd wel ergens een ongerept strandje te vinden, maar er zijn meer authentieke kusten in andere landen. Ga je voor een uitgebreide toeristische infrastructuur, een uitgaansvakantie of een vakantie met veel landgenoten, dan zijn de [[Spaanse kusten]] zeker aan te raden.
 +
 +
Heel anders is het binnenland. Dit is nog grotendeels ongerept en zelfs in toeristische trekpleisters als [[Sevilla]] en [[Cordoba]] heeft men het Spaanse karakter nog kunnen vrijwaren. In vele dorpjes heeft men zelfs nog nooit toeristen gezien.
 +
 +
Spanje is een land met een grote verscheidenheid. Niet overal is [[Spaans]] de eerste taal. Men spreekt er ook nog [[Catalaans]], [[Baskisch]] en [[Galicisch]].
  
 
==Hoe er raken?==
 
==Hoe er raken?==

Versie van 20 apr 2006 om 07:43

Spanje is een land in Zuid-Europa. Het is een populaire vakantiebestemming onder Vlamingen en Nederlanders en andere Europeanen. Jarenlang was het vakantiebestemming nummer één, maar moet nu Turkije voor laten gaan. Spanje is vooral populair voor het strandtoerisme, maar heeft ook vele kunststeden en prachtige natuurreservaten.


Vlag
Flag of Spain.png
Locatie
LocationSpain.png
Snelle info
HoofdstadMadrid
Bestuursvormgedecentraliseerde constitutionele monarchie
MunteenheidEuro (€)
Oppervlakte504.782 km²
Bevolking42.717.064
TaalSpaans, Catalaans (17%), Galicisch (7%) en Baskisch (2%)
ReligieKatholiek
Telefooncode34
Internet TLD.es
TijdzoneUTC +1


Regios

Sinds de democratisering na de dood van dictator Franco, heeft men Spanje gedecentraliseerd. De historische regio's kregen toen weer hun belang terug.

De Spaanse regio's:

Steden

Spanje is een land met een rijke cultuur en geschiedenis. Om die reden zijn er letterlijk honderden interessante steden.

Een greep:

Andere bestemmingen

Info

Spanje heeft een traditie als toeristische bestemming, zelfs voor het einde van het Francoregime. Vooral het kusttoerisme is wijd verspreid en gaat van de Costa Brava in het noorden tot de Costa de la Luz in het zuiden. Dit massatoerisme heeft de vaak authentieke dorpjes aan de kust zoals Benidorm onherkenbaar veranderd. Voor de goede zoekers is er altijd wel ergens een ongerept strandje te vinden, maar er zijn meer authentieke kusten in andere landen. Ga je voor een uitgebreide toeristische infrastructuur, een uitgaansvakantie of een vakantie met veel landgenoten, dan zijn de Spaanse kusten zeker aan te raden.

Heel anders is het binnenland. Dit is nog grotendeels ongerept en zelfs in toeristische trekpleisters als Sevilla en Cordoba heeft men het Spaanse karakter nog kunnen vrijwaren. In vele dorpjes heeft men zelfs nog nooit toeristen gezien.

Spanje is een land met een grote verscheidenheid. Niet overal is Spaans de eerste taal. Men spreekt er ook nog Catalaans, Baskisch en Galicisch.

Hoe er raken?

Voor inwoners van de Europese Unie zijn er geen formaliteiten noodzakelijk. Surinamers dienen over een internationale reispas te beschikken.

Per Vliegtuig

Verschillende maatschappijen vliegen op diverse luchthavens in Spanje. Dit gaat van low-budget maatschappijen als Virgin Express en Ryan Air tot de duurdere lijnvluchten. Bij een pakketreis geboekt bij een touroperator zit er vaak een chartervlucht in de prijs.

Per Trein

Per Auto

Er zijn twee grote wegen om vanuit de Lage Landen Spanje te bereiken: de ene langs Baskenland via de A63, de andere langs Catalonië via de E15.

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Taal

Kopen

Kosten

Eten

Uitgaan

Overnachten

Leren

Werken

Veiligheid

Gezondheid

Respect

Contact

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!