Doe mee en deel je reiskennis!

Sofia: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Sofia

Default Banner.jpg

(grafitti)
(Wikificatie)
Regel 1: Regel 1:
(Bulgaars: София) is de hoofdstad van [[Bulgarije]] en met 1,2 miljoen inwoners met afstand de grootste stad van het land. De stad ligt in het westen van het land aan de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad ligt in het westen van Bulgarije, aan de noordelijke voet van de berg Vitosja, in het Sofia dal dat aan alle kanten omgeven is door bergen. Drie bergpassen leiden naar de stad, die al sinds de oudheid fungeert als een belangrijke verbindingsplaats tussen de Adriatische Zee en Centraal Europa met de Zwarte Zee en de Egeïsche Zee. De stad ligt 150 km ten noordwesten van Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije, 390 km ten westen van Boergas en 472 km ten westen van Varna, de twee belangrijkste havensteden van Bulgarije aan de Zwarte Zee. Het bekendste gebouw van de stad is de Alexander Nevski-kathedraal,
+
'''Sofia''' ([[Bulgaars]]: София) is de hoofdstad van [[Bulgarije]] en met 1,2 miljoen inwoners met afstand de grootste stad van het land. De stad ligt in het westen van het land aan de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad ligt aan de noordelijke voet van de berg Vitosja, in het Sofia dal dat aan alle kanten omgeven is door bergen. Drie bergpassen leiden naar de stad, die al sinds de oudheid fungeert als een belangrijke verbindingsplaats tussen de Adriatische Zee en Centraal-Europa met de Zwarte Zee en de Egeïsche Zee. De stad ligt 150 km ten noordwesten van [[Plovdiv]], de tweede stad van Bulgarije, 390 km ten westen van [[Boergas]] en 472 km ten westen van [[Varna]], de twee belangrijkste havensteden van Bulgarije aan de Zwarte Zee. Het bekendste gebouw van de stad is de Alexander Nevski-kathedraal.
 
 
{{beg}}
 
 
 
{{IsIn|Bulgarije}}
 
 
 
  
  
Regel 10: Regel 5:
  
  
 +
{{beg}}
 +
{{IsIn|Bulgarije}}
  
 
[[de:Sofia]]
 
[[de:Sofia]]
Regel 25: Regel 22:
 
[[sv:Sofia]]
 
[[sv:Sofia]]
 
[[wts:Category:Sofia]]
 
[[wts:Category:Sofia]]
 
  
 
[[WikiPedia:Sofia (Bulgarije)]]
 
[[WikiPedia:Sofia (Bulgarije)]]

Versie van 22 jul 2014 om 20:30

Sofia (Bulgaars: София) is de hoofdstad van Bulgarije en met 1,2 miljoen inwoners met afstand de grootste stad van het land. De stad ligt in het westen van het land aan de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad ligt aan de noordelijke voet van de berg Vitosja, in het Sofia dal dat aan alle kanten omgeven is door bergen. Drie bergpassen leiden naar de stad, die al sinds de oudheid fungeert als een belangrijke verbindingsplaats tussen de Adriatische Zee en Centraal-Europa met de Zwarte Zee en de Egeïsche Zee. De stad ligt 150 km ten noordwesten van Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije, 390 km ten westen van Boergas en 472 km ten westen van Varna, de twee belangrijkste havensteden van Bulgarije aan de Zwarte Zee. Het bekendste gebouw van de stad is de Alexander Nevski-kathedraal.Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!