Doe mee en deel je reiskennis!

Sikkim

Uit Wikitravel
Azië : Zuid-Azië : India : Sikkim
Ga naar: navigatie, zoeken
Sikkim

Default Banner.jpg

Sikkim (Devanagari: सिक्किम) is een regio in noordelijk India. Sikkim heeft 540.851 (2001) inwoners. Het is de dunstbevolkte staat in India, en de op één na kleinste. Gangtok is de hoofdstad en de grootste stad.

Regio's

Sikkim is bestuurlijk onderverdeeld in vier districten. Hieronder volgt een lijst van de districten, met de hoofdplaats tussen haakjes:

  1. Oost-Sikkim (Gangtok)
  2. Noord-Sikkim (Mangan)
  3. Zuid-Sikkim (Namchi)
  4. West-Sikkim (Geyzing)

Steden

  • Gangtok - De hoofdstad en belangrijkste stad van Sikkim
  • Mangan
  • Namchi
  • Geyzing

Andere Bestemmingen

Info

Sikkim was een onafhankelijke staat die door de Chögyal-monarchie werd geregeerd tot 1975, toen een referendum om het tot de tweeëntwintigste staat van India te maken werd aangenomen.

Taal

De officiële taal is Nepalees. De bevolking van Sikkim bestaat uit verschillende etnische groepen, met hun eigen taal, gebruiken, gewoontes en specifieke tradities en cultuur. De Lepcha’s zijn de oorspronkelijke bewoners van Sikkim.

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

  • Sikkim staat bekend om zijn ongerept natuurschoon in de Himalaya, hierdoor is het één van de meest bezochte staten van India geworden.

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Create category