Doe mee en deel je reiskennis!

Sevilla

Uit Wikitravel
Versie door Salix2 (Overleg | bijdragen) op 15 dec 2010 om 21:00 (kleine correcties)
Ga naar: navigatie, zoeken
Sevilla

Default Banner.jpg

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Een toeristische trekpleister met ca. 700.000 inwoners (2007)en een schat aan culturele attracties.

Begrijpen

 • Sevillanen zijn bijzonder aardige en rustige mensen. Ze zullen je altijd te woord staan, of ze je snappen of niet, en je bijvoorbeeld helpen de weg te zoeken. Bij de toeristische attracties wordt goed Engels gesproken, in de rest van de stad wat minder. Met handen en voeten en een enkel woordje Spaans kun je je uiteraard ook prima redden.
 • Water is een groot probleem in de zomer. Door de warmte, waarbij temperaturen rond of boven de 40 graden echt geen uitzondering zijn in de zomer, heerst er vaak waterschaarste in Sevilla (en Andalusië). Dit kan soms gevolgen hebben op de watervoorziening van de hotelkamer (m.n. de goedkopere hotels). Men kan verlangen dat je zuinig omgaat met water.
 • Let op de zigeunervrouwtjes rondom de kathedraal. Ze bieden je een plantje aan als cadeau dat geluk moet brengen. Op het moment dat je het plantje aanneemt ben je komende drie kwartier niet van ze af. Ze zullen namelijk een klein geldbedrag terug verlangen, het is echter nooit genoeg. Ze schromen niet je met enkele vrouwen achterna te lopen, net zo lang tot je ze genoeg gegeven hebt. Ga niet duwen of trekken, want de mannen houden het op een afstandje in de gaten. Het beste is de plantjes niet aan te nemen en gewoon door te lopen.

Erheen reizen

Vliegtuig

Tien kilometer noord-oost van de stad ligt Sevilla Airport. De goedkoopste vluchten hierheen zijn van Air Berlin, vanuit Duitsland. Uiteraard rijden er shuttle-bussen naar de stad. Je kunt ook een taxi nemen, maar niet meer dan € 20,00 betalen. Zie Sevilla Airport.

Trein

Auto

Sevilla is ver, maar prima bereikbaar met de auto. Sevillanen rijden rustig en beheerst, dus je hoeft niet bang te zijn voor Italiaanse toestanden. Ook parkeren is geen groot probleem. Let er wel op dat de binnenstad bestaat uit zeer, nauwe en smalle straatjes waar je jezelf met een grote auto makkelijk klem rijdt. Het is dan ook verstandig om rond de grote boulevard, langs de Guadalquivir (rivier) te parkeren en van daaruit het centrum in te lopen.

Bus

Boot

Rondreizen

Zie

Gebouwen en monumenten

 • Kathedraal en La Giralda - één van de grootste katholieke kerkenter wereld, die vroeger een Moskee was en die niet enkel door zijn afmetingen zeer indrukwekkend is. Binnenin de kerk bevindt zich onder meer het graf van Columbus, dat wordt gedragen door vier koningen. Ga ook zeker even kijken op het patio, waar sinaasappelbomen zorgen voor een typische Spaanse sfeer. Eenmaal binnen is het een must om de Giralda (klokkentoren) te beklimmen. Het verhaal gaat dat de Moren vroeger met hun paarden de klokkentoren bestegen. Bovenop natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad en het koninklijke paleis (Real Alcázar). Entree € 7,00.
 • Real Alcázar - koninklijke paleis, bekend om zijn fantastische tuinen. Neem gerust een middag de tijd om met een boekje ergens in de zon te genieten van de palm- en sinaasappelbomen. Ook al mag je officieel geen sinaasappelen plukken; ze zijn wel lekker! Entree € 7,00; studenten gratis.
 • La Maestranza - dé stierenarena van Spanje. De grootste en de mooiste. Het hele jaar door geopend voor toeristen; binnenin bevindt zich een klein meuseum over het stierenvechten. Ieder jaar in april begint het stierenvechtseizoen en kun je deze schouwspelen bijwonen.
 • Casa di Pilatos - 16de eeuwse Sevillaanse villa. Prachtig huis, volledig in de Spaans-Moorse architectuur. Zeker de moeite waard als je de tijd hebt, geen must.

Pleinen

 • Plaza de España - enorm plein gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929. Klim vooral even op het grote bordes in het midden om van een leuk uitzicht over het plein te genieten. Onderaan de gebouwen kun je van alle provincies van Spanje een beeltenis aantreffen in azulejos (typisch Andalusische tegeltjes). Soms zijn de kanaaltjes en fonteinen gevuld met water, maar door de waterschaarste van Sevilla staan deze meestal droog.

Buiten de stad

 • Italicá - oude Romeinse opgravingen vlak buiten de stad. Vanaf het busstation naast het Plaza de Armas kun je de bus nemen naar Italicá. Erg mooi en erg rustig. De meeste tijd ben je alleen, dus schroom je niet om gladiatorgevechten te simuleren in het goed bewaarde amfitheater.

Doe

Ga naar een Flamencovoorstelling!

In februari is er een Marathon te lopen.

Leer

Werk

Koop

Eet

Budget

Medium

Duur

Drink

 • Agua de Sevilla: Ananassap, cava (soort champagne), whisky, cognac, slagroom en ijs.
 • Sangría, de populaire fruitwijn
 • Tinto de verano - heerlijk fruitige mix van rode wijn met Fanta of Sprite

Een leuk terrasje aan het water kun je vinden aan Paseo Alcalde Marques de Contadero, aan de rivier Quadalquivir.

Slaap

Budget

Medium

 • NH Central Convenciones. [1] Het is een splinternieuw gebouw gelegen in het zakelijk en winkelgebied van de stad. Het hotel is ideaal gelegen, op 10 minuten afstand van het Santa Justa treinstation en het Cádiz busstation, op loopafstand van het Maria Luisa park en zeer dichtbij het vliegveld. NH Hotels beschikt over drie hotels in Sevilla. [2]

Duur

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!