Doe mee en deel je reiskennis!

Sassenheim: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Sassenheim

Default Banner.jpg

(Pagina aangemaakt: '''Sassenheim''' [http://www.Sassenheim.nl/] is een plaats in de Bollenstreek in de Nederlandse provincie Zuid Holland. ==Arriveren== ===Per bus=== ===Per trein=== ==...)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Sassenheim''' [http://www.Sassenheim.nl/] is een plaats in de [[Bollenstreek]] in de Nederlandse provincie [[Zuid Holland]].
+
'''Sassenheim''' [http://www.Sassenheim.nl/] is een plaats in de [[Bollenstreek]] in de Nederlandse provincie [[Zuid Holland]]. Het dorp Sassenheim is gelegen in de Bollenstreek tussen Leiden en [[Lisse]] en in de nabijheid van (maar nergens grenzend aan) de Kagerplassen. Het is ontstaan op een oude strandwal, waarover ook de heerweg van [[Leiden]] naar [[Haarlem]] liep. In de loop van de geschiedenis werden hier veel kasteeltjes en landhuizen gebouwd. Langs de Hoofdstraat, zoals de oude heerweg nu heet, staan fraaie villa's uit het begin van de vorige eeuw. De dorpskerk staat op een oude duintop en verraadt een veelheid aan stijlperioden. De bloembollenteelt is bijna volledig uit de plaats verdwenen: er resteren slechts enkele bollenvelden.
 +
 
  
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==
Regel 9: Regel 10:
  
 
===Per auto===
 
===Per auto===
 
+
Ten oosten van Sassenheim lopen de Autosnelweg A44 en de Schiphollijn, waaraan in 2008 een station zal worden geopend.
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==

Versie van 4 dec 2007 om 09:31

Sassenheim [1] is een plaats in de Bollenstreek in de Nederlandse provincie Zuid Holland. Het dorp Sassenheim is gelegen in de Bollenstreek tussen Leiden en Lisse en in de nabijheid van (maar nergens grenzend aan) de Kagerplassen. Het is ontstaan op een oude strandwal, waarover ook de heerweg van Leiden naar Haarlem liep. In de loop van de geschiedenis werden hier veel kasteeltjes en landhuizen gebouwd. Langs de Hoofdstraat, zoals de oude heerweg nu heet, staan fraaie villa's uit het begin van de vorige eeuw. De dorpskerk staat op een oude duintop en verraadt een veelheid aan stijlperioden. De bloembollenteelt is bijna volledig uit de plaats verdwenen: er resteren slechts enkele bollenvelden.


Arriveren

Per bus

Per trein

Per auto

Ten oosten van Sassenheim lopen de Autosnelweg A44 en de Schiphollijn, waaraan in 2008 een station zal worden geopend.

Rondreizen

Bekijken

Kerken

Doen

Kopen

Eten

Uitgaan

Overnachten

Bestemmingen in de buurt

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!